Casarecce met pesto en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Casarecce met pesto en courgette

Casarecce met pesto en courgette

met cherrytomaten en parmigiano reggiano

Casarecce betekent huisgemaakt in het Italiaans. De specifieke vorm wordt bereikt door de pasta rond een klein stokje te rollen en is perfect om saus vast te houden.

Labels:
Veggie
Familie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

125 gram

Rode cherrytomaten

40 gram

Pesto genovese

90 gram

Casarecce

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)214 kcal
Energie (kJ)894 kJ
Vetten13.2 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten12.1 g
waarvan suikers9.6 g
Vezels4.1 g
Eiwitten8.7 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Koekenpan
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de courgette in halve manen.
  • Meng in een kleine kom de knoflook met de olijfolie, de Italiaanse kruiden, de ui en de courgette.
  • Halveer de cherrytomaten.

Tip: Wist je dat dit gerecht ongeveer 300 gram groente bevat?

Koken en bakken
2
  • Kook de casarecce, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af.
  • Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur.
  • Bak de ui en courgette 2 minuten. Voeg de cherrytomaten toe en bak 4 – 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat cherrytomaten meer bétacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bétacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.

Mengen
3
  • Rasp de parmigiano reggiano.
  • Voeg 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, 2/3 van de geraspte parmigiano reggiano, de groente pesto en de casarecce toe aan de groenten, roer door en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4

• Verdeel de pasta over de borden.

Garneer met de overige parmigiano reggiano.