.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Courgette
1 zakje(s)
Italiaanse kruiden
125 gram
Rode cherrytomaten
40 gram
Pesto genovese
90 gram
Casarecce
1 stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce.Pers of snijd de knoflook fijn en snijd de courgette in halve manen.Meng in een kleine kom de knoflook met de olijfolie, de Italiaanse kruiden en de courgette.Halveer de cherrytomaten en meng met de pesto in een kleine kom.
Tip: Wist je dat dit gerecht ongeveer 300 g groente gevat?
Kook de casarecce, afgedekt, in 10 –12 minuten gaar. Giet daarna af. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de courgette 1 minuut. Voeg de cherrytomaten toe en bak 4 – 5 minuten.
Tip: Cherrytomaten mogen dan klein zijn, maar hebben wel een iets hoger vitaminegehalte dan de gewone tomaat - zoals het antioxidant bétacaroteen dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.
Rasp de parmigiano reggiano.Voeg 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, 2/3 van de geraspte parmigiano reggiano en de casarecce toe aan de groente, roer door en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de overige parmigiano reggiano.