Casarecce met pesto en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Casarecce met pesto en courgette

Casarecce met pesto en courgette

met cherrytomaten en parmigiano reggiano

.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

125 gram

Rode cherrytomaten

40 gram

Pesto genovese

90 gram

Casarecce

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)790 kcal
Energie (kJ)3305 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers19 g
Vezels2.9 g
Eiwitten25 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Koekenpan
Rasp

Instructies

Groente marineren
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce.Pers of snijd de knoflook fijn en snijd de courgette in halve manen.Meng in een kleine kom de knoflook met de olijfolie, de Italiaanse kruiden en de courgette.Halveer de cherrytomaten en meng met de pesto in een kleine kom.

Tip: Wist je dat dit gerecht ongeveer 300 g groente gevat?

Koken en bakken
2

Kook de casarecce, afgedekt, in 10 –12 minuten gaar. Giet daarna af. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de courgette 1 minuut. Voeg de cherrytomaten toe en bak 4 – 5 minuten.

Tip: Cherrytomaten mogen dan klein zijn, maar hebben wel een iets hoger vitaminegehalte dan de gewone tomaat - zoals het antioxidant bétacaroteen dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.

Mengen
3

Rasp de parmigiano reggiano.Voeg 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, 2/3 van de geraspte parmigiano reggiano en de casarecce toe aan de groente, roer door en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de overige parmigiano reggiano.