topBanner
Broodpudding uit de oven

Broodpudding uit de oven

Met rozijnen en kaneel

Lees meer

Broodpudding is, net als wentelteefjes of vergeten brood, ooit ontstaan als een gerecht om oud brood op te maken. Bij een broodpudding week je het brood in melk en meng je het met ingrediënten als suiker en kaneel. Even bakken in de oven en klaar is jouw pudding

Allergenen :EiMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
2
4
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
4

3 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

200 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Gemalen kaneel

30 gram

Rozijnen

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(BevatMelk (inclusief lactose), Glutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

3 el

Suiker

naar smaak

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))
Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2853 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd27.2 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers34.4 g
Vezels2 g
Eiwitten15 g
Zout0.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Ovenschaal
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop de eieren los in een grote kom en roer er de slagroom, de kaneel, de rozijnen en de suiker door. Snijd de witte ciabatta in plakken.

2

Vet een kleine ovenschaal in met roomboter en leg de plakjes ciabatta er dakpansgewijs in. Gebruik een kleine ovenschaal zodat de ciabatta straks grotendeels onder de room staat. Schenk het roommengsel erover. Zorg dat er geen rozijnen bovenop liggen, die verbranden snel. Bak de broodpudding 18 – 24 minuten in de oven.

3

Schep de broodpudding op de borden.