Broodje gehaktballen met tomatensaus
Broodje gehaktballen met tomatensaus

Broodje gehaktballen met tomatensaus

met twee soorten kaas en aardappelpartjes

Dit gerecht is geïspireerd op de Amerikaanse meatball-sandwich. Samen met de gehaktballen, tomatensaus en gesmolten kaas zet je zo een heerlijk broodje op tafel. Eet smakelijk!

Tags:
Family
Allergens:
Rye
Soy
Wheat
Milk
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Hotdog bun

(Contains Rye, Soy, Wheat)

4 piece

Beef-pork meatballs with Spanish-style seasoning

(May be present Celery, Soy, Gluten, Egg, Mustard)

100 g

Passata

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

15 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

10 g

Grana Padano flakes DOP

(Contains Egg, Milk)

200 g

Potatoes

½ piece

Red onion

10 milliliters

Basil crème

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Sugar

1 teaspoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories874 kcal
Energy (kJ)3655 kJ
Fat42.6 g
Saturated Fat16.9 g
Carbohydrate85.5 g
Sugar13.7 g
Dietary Fiber10.2 g
Protein35.7 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes van maximaal 1 cm dik. Meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Snipper de ui.

Aardappelen bakken
2

Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Gehaktballen bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de gehaktballen in 3 - 4 minuten rondom bruin.

Saus maken
4

Voeg de ui toe aan de koekenpan en fruit 1 - 2 minuten. Blus af met 1 tl balsamicoazijn per persoon. Voeg de passata, Siciliaanse kruiden en suiker toe en breng aan de kook. Verlaag het vuur naar middellaag en laat, afgedekt, 7 - 9 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Afbakken
5

Snijd de broodjes bovenlangs in de lengte 3 cm in, maar niet doormidden. Besmeer elk broodje met 2 el tomatensaus. Leg de gehaktballetjes in de broodjes en verdeel de overige saus erover. Verdeel de geraspte belegen kaas en grana padano-vlokken over de broodjes. Gratineer 3 - 4 minuten in de oven.

Serveren
6

Leg de broodjes met gehaktballetjes op de borden. Garneer met de basilicumcrème. Verdeel de aardappel ernaast en serveer met mayonaise naar smaak (zie Tip). 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje zonder de aardappelen. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.