Broodje gefrituurde kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Broodje gefrituurde kip

met koolsla en aardappelparten

Allergenen :
Sesamzaad
•Melk (inclusief lactose)
•Lupine
•Tarwe
•Soja
•Mosterd
•Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kipfilethaasjes

50 gram

Wittekool en wortel

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat: Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Lupine, Tarwe Kan bevatten: Noten, Ei, Gluten)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

15 ml

Honing-gemberdressing

(Bevat: Mosterd)

25 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

250 gram

Aardappelen

Zelf toevoegen

25 gram

Bloem

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Olijfolie

½ el

Suiker

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3720 kJ
Energie (kcal)889 kcal
Vetten43.9 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten99 g
waarvan suikers15.2 g
Vezels13.1 g
Eiwitten18 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

•Bakplaat met bakpapier
•Kleine kom
•Saladekom
•Grote kom
•Koekenpan met deksel
•Keukenpapier

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in parten. Meng de aardappelparten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

2

Meng de mayonaise en honing-gemberdressing in een kleine kom.

3

Voeg per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker en 1/2 el honing-gembermayonaise toe aan een saladekom en meng goed. Voeg de wittekool en wortel toe aan de saladekom, meng met de dressing en breng op smaak met peper en zout.

4

Dep de kipfilethaasjes droog met keukenpapier. Smeer ze in met 1 tl Koreaanse kruidenmix per persoon en breng op smaak met peper en zout. Maak in een grote kom een beslag van per persoon: 30 ml water en 25 g bloem. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip).

Tip: Heb je een friteuse in huis? Hierin is het nog makkelijker om de kip lekker krokant te bakken.

5

Controleer of de koekenpan met olie goed heet is door een klein beetje beslag aan de olie toe te voegen. Als de olie begint te bruisen is het heet genoeg om de kip te bakken. Leg een bord met keukenpapier klaar om de gefrituurde kip na het bakken op te laten uitlekken. Haal de kipstukjes door het beslag en leg ze voorzichtig in de olie. Bak de kip in 6 - 8 minuten goudbruin, draai halverwege voorzichtig om (zie Tip). @P2: vorige keer 8 - 10 minuten aangehouden en was iets te droog. Nu 6 - 8 hopelijk dan nog lekker juicy maar wel gaar!

Tip: Spettert de olie in de pan erg hard? Draai het vuur wat lager en zet het deksel voorzichtig op de pan.

6

Besprenkel de gebakken kip met de overige koreaanse kruidenmix. Snijd de hamburgerbol open. Besmeer de boven- en onderkant van het broodje met honing-gember mayonaise. Beleg met wat koolsla en de gefrituurde kip. Serveer de aardappelparten en eventueel de overige koolsla ernaast.