Je serveert dit gerecht met zelfgemaakte dillemayonaise van mayonaise, dille, honing en mosterd. Deze smaakt heerlijk bij de gebakken aardappeltjes!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Varkensboerenworst
(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)
2.5 gram
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
200 gram
Aardappelpartjes
1 stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Prei
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
1 tl
Mosterd
1 el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Zonnebloemolie
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip). Bak de aardappelpartjes met de Siciliaanse kruidenmix in 15 minuten goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen.
Snijd de wortel in plakjes. Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de wortel. Kook de wortel, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een tweede koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de boerenworst in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.
Snijd ondertussen de dille fijn. Meng in een kleine kom de mayonaise met dille naar smaak en per persoon: 1 tl honing en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de prei in halve ringen. Haal de worst uit de pan en houd warm. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde pan op hoog vuur en bak de prei 3 - 4 minuten. Voeg de wortel toe en bak nog 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de boerenworst en de wortel met prei over de borden. Schep de aardappelen ernaast en serveer de dillemayonaise erbij.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.