
Romige spaghetti met geroosterde zonnebloempitten, oude kaas en verse basilicum
Je maakt de romige saus zelf met behulp van een roux
Dit gerecht is geen gewone Italiaanse spaghetti. Je maakt namelijk zelf een saus op basis van roux. Roux is een basis voor sauzen en komt uit de Franse keuken. De volkoren spaghetti breng je verder op smaak met prei, aubergine en verse kruiden zoals oregano en basilicum. De oude kaas is geselecteerd door onze kaasboer Erik van Eriks Delicatessen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
90 gram
Spaghetti
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)
10 gram
Zonnebloempitten
(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Aubergine
½ stuk(s)
Prei
1 takje(s)
Gedroogde oregano
50 gram
Oude-kaasplakken
(Bevat Melk (inclusief lactose))
3 leaves
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
Zelf toevoegen
200 ml
Groentebouillon
½ el
Olijfolie
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Bloem
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de aubergine in blokjes van maximaal 1 cm en de prei in fijne ringen. Hak de oregano fijn.

Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de aubergine, prei en oregano toe, breng op smaak met peper en zout en bak afgedekt 8 – 10 minuten op middelhoog vuur.
Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 minuten en giet daarna af.

Smelt ondertussen de roomboter in een sauspan op middelmatig vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerende 2 minuten. Dit is de roux. Voeg de helft van de bouillon toe en roer goed met een garde tot alle klontjes zijn verdwenen. Herhaal deze handeling met de overige bouillon, breng aan de kook en laat 1 minuut doorkoken. Breng op smaak met peper.
Schenk de saus bij de groenten en voeg de helft van de oude kaas toe. Breng al roerende aan de kook en breng verder op smaak met peper en zout. Voeg de spaghetti toe en verhit nog 1 minuut.

Verdeel het gerecht over de borden. Scheur de basilicum klein en garneer de maaltijd met de basilicum, zonnebloempitten en overige oude kaas.