HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLentestamppot Met Rode Bieten, Feta En Hazelnoten
topBanner
Lentestamppot met rode bieten, feta en hazelnoten

Lentestamppot met rode bieten, feta en hazelnoten

Zomerse smaken en de bekende combinatie van rode bieten en feta

Lees meer

Een stamppot hoeft niet persé iets van de winter te zijn! In deze lentestamppot vind je frisse smaken en de gekarameliseerde sjalot zorgt voor een zoet accent. De feta importeren we rechtstreeks uit Griekenland bij de familie Hrysafi. De feta wordt speciaal voor HelloFresh geportioneerd en verpakt in Griekenland.

Allergenen :NotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Sjalot

30 gram

Hazelnoten

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesamzaad)

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

350 gram

Rode biet

70 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Mosterd

naar smaak

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)631 kcal
Energie (kJ)2640 kJ
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels14 g
Eiwitten19 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Grote pan
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Was de aardappelen (doré) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een grote pan met deksel met een beetje zout. Breng afgedekt aan de kook en kook in 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper ondertussen de sjalot. Hak de hazelnoten grof en verkruimel de feta. Snijd de rode bieten in kwarten. Bewaar de rode bieten apart en kook deze de laatste 3 minuten met de aardappelen mee.

3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de hazelnoten 2 minuten, zonder olie. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de helft van de roomboter in dezelfde koekenpan en fruit de sjalot 4 - 5 minuten op laag vuur. Bestrooi met peper en zout.

5

Stamp ondertussen de aardappelen en rode bieten tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd en ⅔ deel van de feta door de stamppot en breng goed op smaak met peper en zout. Scheur de veldsla klein en voeg toe.

6

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de sjalot, geroosterde hazelnoten en overige feta.