Boerenworst met gebakken aardappelparten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Boerenworst met gebakken aardappelparten

Boerenworst met gebakken aardappelparten

met prei, wortel en dillemayonaise

Je serveert dit gerecht met zelfgemaakte dillemayonaise van mayonaise, dille, honing en mosterd. Deze smaakt heerlijk bij de gebakken aardappeltjes!

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Prei

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

200 gram

Aardappelen

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Mosterd

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3417 kJ
Energie (kcal)817 kcal
Vetten51.8 g
waarvan verzadigd16.7 g
Koolhydraten57.7 g
waarvan suikers16.1 g
Vezels14.3 g
Eiwitten24.9 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Koekenpan
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Kleine kom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen en snijd in partjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de partjes, afgedekt, 30 - 35 minuten (zie Tip). Haal na 20 minuten het deksel van de pan en voeg de Siciliaanse kruidenmix toe. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen.

Wortel koken
2

Snijd de wortel in plakjes. Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de wortel. Kook de wortel, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Bakken en mengen
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een tweede koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de boerenworst in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. 

Saus maken
4

Snijd ondertussen de dille fijn. Meng in een kleine kom de mayonaise met dille naar smaak en per persoon: 1 tl honing en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten bakken
5

Snijd de prei in halve ringen. Haal de worst uit de pan en houd warm. Verwarm de pan van de worst op hoog vuur. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde pan en bak de prei 3 - 4 minuten. Voeg de wortelplakjes toe en bak nog 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de boerenworst en de groenten over de borden. Schep de aardappelen ernaast en serveer de dillemayonaise erbij.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.