Blondies

met gehakte hazelnoten

Allergens:
Milk
•Soy
•Egg
•Wheat
•Hazelnuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

100 g

White chocolate chips

(Contains Milk, Soy May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

160 g

Butter

3 piece

Egg

(Contains Egg)

200 g

Cane sugar

(May be present Gluten)

150 g

Flour

(Contains Wheat May be present Gluten)

40 g

Hazelnuts

(Contains Hazelnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

30 g

Blueberry jam

(May be present Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

0.1 teaspoon

Salt

Nutrition Values

Energy (kJ)5210 kJ
Calories1245 kcal
Fat40.3 g
Saturated Fat14.4 g
Carbohydrate193.6 g
Sugar138.7 g
Dietary Fiber5.1 g
Protein26.8 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Saucepan
•Spatula
•Large Bowl
•Mixer
•Parchment Paper

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Weeg 160g roomboter af en smelt deze samen met 75g van de witte chocolade in een steelpan op laag vuur. Roer goed en zet het vuur uit zodra de roomboter en chocolade gesmolten zijn tot een gladde saus. 
  • Hak de overige witte chocoladedruppels grof.
  • Hak de hazelnoten grof.
2
  • Voeg 2 volledige eieren en en de eierdooier van het derde ei toe aan een kom samen met de rietsuiker en een snufje zout. Klop met een handmixer tot een luchtig geheel. 
  • Spatel de gesmolten witte chocolade-roombotersaus voorzichtig door het eimengsel.
  • Voeg vervolgens de bloem toe en spatel er voorzichtig onder.
  • Voeg de grofgehakte witte chocoladedruppels toe en meng door het beslag
3
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier.
  • Verdeel het beslag over de bakvorm en strooi de grofgehakte hazelnoten over het beslag. 
  • Bak de blondies 25 - 30 minuten in de voorverwarmde oven (het deeg mag nog een beetje plakkerig/vochtig zijn, haha geen idee hoe je dit in HF stijl schrijft).
  • (@P2: timing goed checken, misschien dat 20 - 25 minuten ook wel oke is...)
  • Laat daarna volledig afkoelen.
4
  • Meng de bosbessenjam in een kleine kom met 1 - 2 el water tot een lopende saus.
  • Snijd de blondies in 16 gelijke stukken, besprenkel met de bosbessensaus en serveer.