Skip to main content
Flammkuchen met BBQ-saus en pompoen
Flammkuchen met BBQ-saus en pompoen

Flammkuchen met BBQ-saus en pompoen

met witte kaas en verse kruiden

Flespompoen is rijk aan vitamine A en C. Het is niet alleen heerlijk, maar ook een voedzame toevoeging aan elke maaltijd!

Labels:
Veggie
Extra Veggies
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat: Tarwe)

½ stuk(s)

Flespompoen

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

25 gram

Roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Rode ui

1.5 tl

Paprikapoeder

25 gram

Barbecuesaus

(Bevat: Mosterd)

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Bloem

1 el

Water

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3051 kJ
Energie (kcal)729 kcal
Vetten24.7 g
waarvan verzadigd9.1 g
Koolhydraten103.3 g
waarvan suikers19.2 g
Vezels10.5 g
Eiwitten18.4 g
Zout3.2 g
Potassium605.3 mg
Calcium132.8 mg
Iron160.6 mg

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant.
  • Snijd de onderkant van de pompoen in dunne halve maantjes. Snijd de hals van de pompoen in staafjes van 1 cm dik.
  • Meng in een grote kom alle pompoen met het paprikapoeder, de olijfolie en bloem. Schep goed om zodat de stukjes volledig bedekt zijn.
Pompoen roosteren
2
  • Verdeel de pompoen over een bakplaat met bakpapier. Rooster 25 - 30 minuten in de oven. Schep halverwege om. 
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Meng in een kleine kom de roomkaas met de Midden-Oosterse kruidenmix, de helft van de witte kaas en de aangegeven hoeveelheid water.
Flammkuchen bakken
3
  • Besmeer de flammkuchen met het roomkaasmengsel. Verdeel de ui erover en verkruimel de overige witte kaas eroverheen.
  • Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 5 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de verse kruiden fijn.
Serveren
4
  • Beleg de flammkuchen met de helft van de pompoen en besprenkel met de BBQ-saus.
  • Garneer met de verse kruiden.
  • Serveer de overige pompoen ernaast. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer met mayonaise naar smaak als dip.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders