Bao buns met sticky tempeh en aubergine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bao buns met sticky tempeh en aubergine

Bao buns met sticky tempeh en aubergine

met rodekoolsla en limoen

Met dit recept tover je 265 gram groenten op je bord.

Labels:
Snel & gezond
Lactose-arm
Vegan
Vegetarisch
Allergenen :
Tarwe
Gluten
Selderij
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Rode ui

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Mini-komkommer

50 gram

Gesneden rodekool

3 stuk(s)

Bao-broodje

(Bevat: Tarwe)

80 gram

Tempehblokjes Yakiniku

(Bevat: Gluten, Selderij, Sesamzaad, Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

½ el

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3469 kJ
Energie (kcal)829 kcal
Vetten30.5 g
waarvan verzadigd4.5 g
Koolhydraten111.6 g
waarvan suikers37.4 g
Vezels7.9 g
Eiwitten26.7 g
Zout4.3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Rasp
Saladekom
Zeef
Bakpapier
Pan met deksel

Instructies

Aubergine bakken
1
  • Halveer de aubergine in de lengte en snijd in halve maantjes van 1 cm dik.
  • Snipper de ui. 
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine en ui 8 - 10 minuten.

Weetje: Wist jij dat de eerste aubergines in Europa de vorm hadden van een ei? Daarom worden ze in het Engels ''eggplant'' genoemd. Veel eiwitten bevatten aubergines echter niet. Ze zijn wel een bron van vitamine C en foliumzuur!

Koolsla maken
2
  • Was de limoen grondig en rasp de schil van 1/4 limoen per persoon met een fijne rasp. Snijd de limoen in 4 partjes.
  • Snijd een stuk van 4 cm per persoon van de komkommer en snijd in dunne staafjes ter garnering. Snijd de overige komkommer in kleine blokjes.
  • Meng in een saladekom de komkommerblokjes met de rodekool, limoenrasp, mayonaise en het sap van 1 limoenpartje per persoon.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Sticky tempeh bereiden
3
  • Breng een laag water aan de kook in een pan met deksel (zie Tip). Bekleed een metalen zeef met bakbapier en leg hier de bao-broodjes in. Zorg ervoor dat de zeef het water niet raakt.
  • Stoom de bao-broodjes, afgedekt, 5 - 7 minuten, of tot de bao-broodjes zacht zijn.
  • Voeg ondertussen de tempeh toe aan de koekenpan en bak 3 - 4 minuten mee op middelhoog vuur.
  • Voeg de zoete Aziatische saus, de ketjap en de sojasaus toe en kook 1 minuut, of tot de saus is ingedikt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Tip: Als je een stoommandje hebt kun je die in plaats van de metalen zeef gebruiken om de bao-broodjes in de stomen.

Serveren
4
  • Snijd of vouw de bao-broodjes open en beleg met de sticky tempeh, aubergine met ui, koolsla en komkommerreepjes.
  • Serveer de overige koolsla en 1 limoenpartje per persoon ernaast.