Bang bang! Dit recept wordt normaal geserveerd met kip. De naam komt van het harde kloppen waarmee het kippenvlees wordt platgeslagen om het malser te maken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 zakje(s)
Zoet-pittige chilisaus
25 gram
Panko paneermeel
(Bevat: Tarwe)
100 gram
Bloemkoolroosjes
½ stuk(s)
Knoflookteen
75 gram
Jasmijnrijst
75 gram
Spinazie
½ stuk(s)
Wortel
¼ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Mini-komkommer
10 ml
Sojasaus
(Bevat: Tarwe, Soja, Gluten)
1 zakje(s)
Sesamzaad
(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)
25 gram
Mayonaise
(Bevat: Mosterd, Ei)
1.25 el
Olijfolie
250 ml
Water
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een grote kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus. Schep de helft van de chilimayonaise in een kleine kom en bewaar apart. Meng in een tweede grote kom de panko, een klein scheutje olijfolie en een snufje zout.
Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de grote kom met chilimayonaise. Meng goed, zodat dat ze rondom bedekt zijn met de saus. Giet ze daarna over in de kom met panko en meng, zodat ze rondom bedekt zijn met de panko. Verdeel de bloemkool over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven (zie Tip).
Tip: Zorg dat de bloemkoolroosjes voldoende ruimte hebben en gebruik eventueel 2 bakplaten.
Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op laag vuur. Fruit de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg dan de rijst en de aangegeven hoeveelheid water toe. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Haal daarna de pan van het vuur en laat, afgedekt, nog 5 minuten rusten in de pan. Giet de rijst af indien nodig.
Hak de spinazie grof en verwijder eventueel dikke steeltjes. Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Snipper de ui. Snijd de komkommer in dunne schijfjes.
Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de wortel in 4 - 6 minuten gaar. Voeg daarna de spinazie, ui en de sojasaus toe. Bak het geheel nog 2 minuten. Maak dan het "bang bang"-sausje door de overige chilimayonaise te mengen met de wittewijnazijn.
Verdeel de knoflookrijst over diepe borden. Verdeel de gebakken groenten eroverheen en leg de krokante bloemkool erbovenop. Serveer met het "bang bang"-sausje en de komkommer. Garneer met het sesamzaad.