topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bananenpannenkoekjes

Bananenpannenkoekjes

met blauwe bessen, kokosrasp en honing

Voor deze pannenkoekjes heb je maar een klein beetje bloem nodig: de banaan zorgt namelijk ook voor binding! Zo heb je binnen een paar minuten heerlijke pannenkoeken op tafel.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

65 gram

Blauwe bessen

2 stuk(s)

Banaan

3 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1.5 tl

Gemalen kaneel

20 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Zelf toevoegen

½ tl

Zout

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Honing

½ el

Bloem

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3246 kJ
Energie (kcal)776 kcal
Vetten38.1 g
waarvan verzadigd17.2 g
Koolhydraten73.6 g
waarvan suikers57 g
Vezels13.3 g
Eiwitten27.4 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Garde
Koekenpan

Instructies

1

Prak 1 1/2 banaan per persoon met een vork in een kom (zie Tip). Snijd de overige banaan in plakjes.

Tip: Deze pannenkoekjes maak je het beste met rijpe bananen. Zijn de bananen nog niet helemaal rijp? Gebruik een staafmixer of blender om de bananen makkelijker te kunnen prakken.

2

Voeg de eieren, kaneel, bloem en een snufje zout toe aan de geprakte bananen en roer met een vork of garde tot een beslag. Voeg 3/4 van de blauwe bessen en de helft van de kokosrasp toe (zie Tip). Meng goed door elkaar.

Tip: Ben je geen liefhebber van blauwe bessen of kokosrasp? Laat deze dan achterwege en voeg in plaats van de kokosrasp nog 1 el bloem toe aan het beslag! Gebruik de blauwe bessen en kokosrasp eventueel later nog als garnering.

3

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Schenk een soeplepel beslag in de pan. Bak de pannenkoek in ongeveer 2 minuten per kant bruin. Herhaal tot al het beslag op is. Voeg indien nodig tussendoor extra zonnebloemolie toe aan de koekenpan.

4

Stapel de pannenkoeken op een serveerschaal en verdeel de overige kokosrasp eroverheen. Garneer met de overige blauwe bessen en de bananenplakjes. Besprenkel met de honing.