Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Kies deze week voor de klassieke combinatie van peer en kaneel met deze cake.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
45 gram
Roomboter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
0.18 tl
Gemalen kaneel
70 gram
Boerencakemix
(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Ei)
⅓ stuk(s)
Peer
0.17 stuk(s)
Citroen
0.68 stuk(s)
Ei
0.83 el
Suiker
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 200 graden (elektrisch). Haal de roomboter uit de koelkast, houd 50 gram apart en snijd de rest in blokjes. Pers de citroen uit boven een kleine kom. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Smelt de 50 gram roomboter in een steelpan op laag vuur. Voeg al roerend de suiker, het citroensap, de kaneel en 1 mespuntje zout toe. Laat 1 - 2 minuten sudderen en vervolgens 10 minuten afkoelen.
Vet een ronde taart- of springvorm met een doorsnede van 24 cm in, of bekleed met bakpapier. Schil de peren, halveer en verwijder het klokhuis. Snijd de peren in dunne, gelijke plakken en verdeel de plakken in een waaiervorm over de bodem van de taart- of springvorm. Giet de kaneelsiroop erover.
Tip: Indien je een springvorm gebruikt zorg dan dat het siroop er niet uit kan lekken, door hem goed te bekleden met bakpapier.
Giet ondertussen de cakemix en citroenrasp in een grote kom. Kluts de eieren in een andere kom. Voeg de overige roomboter en de geklutste eieren toe aan de cakemix en mix het geheel met een (hand)mixer of garde tot een egaal beslag.
Verdeel het beslag over de peren. Bak de cake 45 - 50 minuten in de oven. Controleer na 45 minuten of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar. Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen. Leg een groot bord op de taart- of springvorm en keer om (let op: de siroop kan nog heet zijn!). Snijd de cake in punten.