Asperges met ham en hollandaisesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asperges met ham en hollandaisesaus

Asperges met ham en hollandaisesaus

2 porties | met krieltjes en gekookt eitje

Trap met ons het aspergeseizoen af en bereid met het grootste gemak een verse aspergesoep of klassiek aspergehoofdgerecht. In 4 simpele stappen en met geportioneerde ingrediënten voor 2 of 4 personen. Hoe eet jij je asperges het liefst? Met gerookte zalm, achterham of knapperige spekjes, wij hebben deze week voor iedere smaak een toprecept!

Ga voor dit klassieke hoofdgerecht voor 2 personen met ham, hollandaisesaus en een gekookte eitje.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

500 gram

Witte asperges

600 gram

Krieltjes

200 gram

Hollandaisesaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

10 gram

Verse krulpeterselie

8 plak(ken)

Achterham

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3980 kJ
Energie (kcal)951 kcal
Vetten61 g
waarvan verzadigd14.9 g
Koolhydraten68.7 g
waarvan suikers7.2 g
Vezels13.8 g
Eiwitten28.2 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Dunschiller
Grote pan of aspergepan
Steelpan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de krieltjes en snijd in kwarten.
  • Meng in een kom 2 el olijfolie, peper en zout. Voeg de krieltjes toe en meng goed.
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
2
  • Kook 1 liter water in een aspergepan of een grote pan met deksel.
  • Schil de asperges vanaf de kop naar beneden met een dunschiller of aspergeschiller (zie Tip). Verwijder de onderste 2 cm van de asperges.
  • Kook de asperges 12 -15 minuten en giet vervolgens af. Kook de eieren de eerste 7 minuten met de asperges mee.
  • Haal de eieren uit de pan en laat ze schrikken onder koud water.

Tip: Let op! Het topje van de asperge hoef je niet te schillen.

3
  • Verwarm de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan.
  • Pel de eieren en snijd doormidden.
  • Snijd de peterselie fijn.
4
  • Verdeel de asperges en de krieltjes over de borden.
  • Leg de ham en de eieren op de asperges.
  • Schenk de hollandaisesaus over de krieltjes en garneer met de peterselie.