Aardappelroerbak met spiegelei en kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aardappelroerbak met spiegelei en kaas

Aardappelroerbak met spiegelei en kaas

met champignons, sperziebonen, wortel en verse kruiden

In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Kalium zorgt voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur zorgen voor een energieker gevoel.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

50 gram

Gebroken sperziebonen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

65 gram

Champignons

¾ tl

Paprikapoeder

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

50 gram

Geraspte belegen kaas

1 stuk(s)

Ei

2.5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

1 stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

1.25 el

[Plantaardige] roomboter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)665 kcal
Energie (kJ)2782 kJ
Vetten37.1 g
waarvan verzadigd22.2 g
Koolhydraten51.5 g
waarvan suikers9.9 g
Vezels13.7 g
Eiwitten27.1 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan of grote koekenpan
Koekenpan met deksel

Instructies

Koken
1

Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Zet de aardappelblokjes en de gebroken sperziebonen net onder water in een pan met deksel. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Kook de aardappelen en sperziebonen 10 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de wortel in fijne halve maantjes.

Bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de rode ui, knoflook, wortel en champignons 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Verhit vervolgens 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan of grote koekenpan en voeg de sperziebonen, aardappelblokjes en per persoon: 3/4 tl paprikapoeder en 3/4 tl gedroogde oregano toe. Bak 5 minuten en schep regelmatig om.

Kaas laten smelten
4

Voeg de rode ui, knoflook, wortel en champignons toe aan de hapjespan of grote koekenpan. Verlaag het vuur, bestrooi het geheel met de geraspte belegen kaas en laat smelten (zie Tip).

Tip: Dek de pan eventueel af met het deksel zodat de kaas sneller smelt.

Garnering snijden
5

Verhit 1/4 el roomboter per persoon in de koekenpan van de champignons en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met zout. Snijd ondertussen de peterselie en bieslook fijn.

Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei is ook vette vis rijk aan vitamine D.

Serveren
6

Verdeel de aardappelblokjes en groenten over de borden. Leg het gebakken ei erbovenop en garneer met de peterselie en bieslook.