HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAardappelroerbak Met Spiegelei En Kaas
topBanner
Aardappelroerbak met spiegelei en kaas

Aardappelroerbak met spiegelei en kaas

met champignons, sperziebonen, wortel en verse kruiden

Lees meer

In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Kalium zorgt voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur zorgen voor een energieker gevoel.

Labels:CaloriebewustVeggieExtra groentePopulair
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Aardappelen

100 gram

Gebroken sperziebonen

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode ui

125 gram

Champignons

½ zakje(s)

Paprikapoeder

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

100 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Eieren

(BevatEieren)

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

2.5 el

Roomboter

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)665 kcal
Energie (kJ)2782 kJ
Vetten36.94 g
waarvan verzadigd22.0 g
Koolhydraten51.51 g
waarvan suikers7.7 g
Vezels11.12 g
Eiwitten26.53 g
Zout2.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan of grote koekenpan
Koekenpan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Zet de aardappelblokjes en gebroken sperziebonen net onder water in een pan met deksel. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Kook de aardappelen en sperziebonen 10 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de wortel in fijne halve maantjes.

3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de rode ui, knoflook, wortel en champignons 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Verhit vervolgens 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan of grote koekenpan en voeg de sperziebonen, aardappelblokjes en per persoon: 3/4 tl paprikapoeder en 3/4 tl gedroogde oregano toe. Bak 5 minuten en schep regelmatig om.

4

Voeg de rode ui, knoflook, wortel en champignons toe aan de hapjespan of grote koekenpan. Verlaag het vuur, bestrooi het geheel met de geraspte belegen kaas en laat smelten (zie Tip).

Tip: Dek de pan eventueel af met het deksel zodat de kaas sneller smelt.

5

Verhit 1/4 el roomboter per persoon in de koekenpan van de champignons en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met zout. Snijd ondertussen de peterselie en bieslook fijn.

Tip: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei is ook vette vis rijk aan vitamine D.

6

Verdeel de aardappelblokjes en groenten over de borden. Leg het gebakken ei erbovenop en garneer met de peterselie en bieslook.