
Aardappelroerbak met spiegelei en kaas
met champignons, sperziebonen, wortel en verse kruiden
In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Kalium zorgt voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur zorgen voor een energieker gevoel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
200 gram
Aardappelen
50 gram
Gebroken sperziebonen
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
65 gram
Champignons
¾ tl
Paprikapoeder
¼ zakje(s)
Gedroogde oregano
50 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
2.5 gram
Verse bladpeterselie en bieslook
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Wortel
Zelf toevoegen
1.25 el
Roomboter
¼ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Zet de aardappelblokjes en de gebroken sperziebonen net onder water in een pan met deksel. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Kook de aardappelen en sperziebonen 10 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de wortel in fijne halve maantjes.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de rode ui, knoflook, wortel en champignons 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Verhit vervolgens 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan of grote koekenpan en voeg de sperziebonen, aardappelblokjes en per persoon: 3/4 tl paprikapoeder en 3/4 tl gedroogde oregano toe. Bak 5 minuten en schep regelmatig om.
Voeg de rode ui, knoflook, wortel en champignons toe aan de hapjespan of grote koekenpan. Verlaag het vuur, bestrooi het geheel met de geraspte belegen kaas en laat smelten (zie Tip).
Tip: Dek de pan eventueel af met het deksel zodat de kaas sneller smelt.
Verhit 1/4 el roomboter per persoon in de koekenpan van de champignons en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met zout. Snijd ondertussen de peterselie en bieslook fijn.
Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei is ook vette vis rijk aan vitamine D.
Verdeel de aardappelblokjes en groenten over de borden. Leg het gebakken ei erbovenop en garneer met de peterselie en bieslook.