Aardappelroerbak met spiegelei en champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aardappelroerbak met spiegelei en champignons

Aardappelroerbak met spiegelei en champignons

met sperziebonen, kaas en verse kruiden

Champignons zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Labels:
Caloriebewust
•Veggie
•Extra groente
•Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

50 gram

Gebroken sperziebonen

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

65 gram

Champignons

50 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

2.5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

1 stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

1.25 el

[Plantaardige] roomboter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2864 kJ
Energie (kcal)685 kcal
Vetten38.2 g
waarvan verzadigd22.6 g
Koolhydraten52.9 g
waarvan suikers7.7 g
Vezels16 g
Eiwitten28.1 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Koekenpan
•Hapjespan of grote koekenpan

Instructies

Koken
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Zet de aardappelblokjes onder water in een pan met deksel.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Kook de aardappelen, afgedekt, 10 minuten.
  • Kook de laatste 6 minuten de sperziebonen mee. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijden
2
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de champignons in plakjes. Snijd de wortel in fijne halve maantjes.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook, wortel en champignons 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 
Bakken
3
  • Verhit vervolgens 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan of grote koekenpan en voeg de sperziebonen, aardappelblokjes en Siciliaanse kruiden toe. Bak 5 minuten en schep regelmatig om.
  • Voeg de groenten toe aan de pan met de aardappelblokjes, meng goed en zet het vuur lager. Bestrooi met de geraspte kaas en laat de kaas smelten (zie Tip).
  • Snijd ondertussen de peterselie en bieslook fijn.

Tip: Dek eventueel de pan af om de kaas sneller te laten smelten.

Serveren
4
  • Verhit 1/4 el roomboter per persoon in de koekenpan van de champignons en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de aardappelroerbak over de borden en leg het gebakken ei erbovenop.
  • Garneer met de peterselie en bieslook.

Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium.