Aardappelblokjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aardappelblokjes

Gezellig avondje gourmetten? Dit aardappelgerechtje is makkelijk te bereiden en lekker om te delen.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Aardappelblokjes

50 gram

Raclettekaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)825 kJ
Energie (kcal)197 kcal
Vetten12.8 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten12.1 g
waarvan suikers0.2 g
Vezels1.7 g
Eiwitten7.8 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

•Kom
•Ovenschaal

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kom de aardappelblokjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Verdeel de blokjes over een ovenschaal en bak 10 minuten in de oven. De aardappelblokjes hoeven nog niet gaar te zijn als ze uit de oven komen. 
2
  • Bak de aardappelblokjes in een pannetje goudbruin en gaar.
  • Leg er vervolgens een raclettekaassneetje op en bak onder de grill tot de kaas is gesmolten.