Skip to main content
Aardappelblokjes

Aardappelblokjes

met raclettekaas

Gezellig avondje gourmetten? Dit aardappelgerechtje is makkelijk te bereiden en lekker om te delen.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Aardappelblokjes

50 gram

Raclettekaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)825 kJ
Energie (kcal)197 kcal
Vetten12.8 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten12.1 g
waarvan suikers0.2 g
Vezels1.7 g
Eiwitten7.8 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Kom
Ovenschaal

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kom de aardappelblokjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Verdeel de blokjes over een ovenschaal en bak 10 minuten in de oven. De aardappelblokjes hoeven nog niet gaar te zijn als ze uit de oven komen. 
2
  • Bak de aardappelblokjes in een pannetje goudbruin en gaar.
  • Leg er vervolgens een raclettekaassneetje op en bak onder de grill tot de kaas is gesmolten. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders