Kalkoen met harissa en bloemkool
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kalkoen met harissa en bloemkool

Kalkoen met harissa en bloemkool

met aardappelen en sperziebonen

Wist je dat bloemkool echt een bloem is? Als de bladeren de bloemkool niet zouden bedekken, zouden de roosjes geel worden door de zon.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelblokjes

15 gram

Harissa

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

100 gram

Kalkoenfiletstukjes met tandoori-kruiden

100 gram

Bloemkoolroosjes

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Gebroken sperziebonen

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Wittewijnazijn

¾ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2889 kJ
Energie (kcal)691 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd3.1 g
Koolhydraten61.8 g
waarvan suikers4.5 g
Vezels14.2 g
Eiwitten32.2 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Pot
Wok
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aardappelen in blokjes van maximaal 1 cm. Snijd de eventuele grote bloemkoolroosjes in kleinere stukken. Meng in een kom de aardappelblokjes en bloemkoolroosjes met de Peruaanse kruidenmix en 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. 

Weetje: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.

Kalkoen bereiden
2

Verdeel de aardappelen en bloemkool over een bakplaat met bakpapier. Bak 18 - 20 minuten in de oven. Meng de kalkoenblokjes in een kom met de harissa, 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Voeg na 10 minuten toe aan de bakplaat en bak nog 10 minuten mee met de aardappelen en bloemkool.

Dressing maken
3

Meng in een kleine kom per persoon: 1 el mayonaise en 1/2 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper.

Serveren
4

Verdeel de aardappelblokjes, groenten en kalkoen over diepe borden. Besprenkel met de mayonaisedressing.