
Broodje pulled chicken
met ingelegde komkommer en wortel-gembersalade
Het voordeel van gember is dat je het lang kunt bewaren. In een afgesloten zakje in de koelkast kun je ongeschilde en ongesneden gember zo’n 3 tot 4 weken bewaren. Je kunt het ook prima invriezen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
100 gram
Pulled chicken
0.38 stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Rode peper
½ tl
Verse gember
1 stuk(s)
Witte demi-baguette
(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)
100 gram
Wittekool en wortel
Zelf toevoegen
½ el
Zonnebloemolie
1 el
Wittewijnazijn
1 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
1 el
[Plantaardige] mayonaise
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de demi-baguette 6 - 8 minuten in de oven.
- Rasp ondertussen de gember met een fijne rasp.
- Meng de mix van wittekool en wortel in een kom met de geraspte gember en de mayonaise. Schep goed om en zet opzij.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

- Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijst met een lepel en snijd de komkommer in dunne halve maantjes.
- Snijd de ui in dunne halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
- Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout.
- Voeg de komkommer, ui en rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en voeg de pulled chicken toe. Verwarm, al roerend, ongeveer 4 minuten.

- Snijd de demi-baguette open, beleg met de wortel-gembersalade en schep de pulled chicken erop. Verdeel de ingelegde komkommer en ui over de broodjes.
- Verdeel de broodjes over de borden en serveer met de overgebleven groenten.