topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pita  pulled chicken

Pita pulled chicken

met ingelegde komkommer en wortel-gembersalade

Je bereidt vandaag zelf pulled chicken en dit is makkelijker dan je denkt! Al binnen 35 minuten staat deze baguette met malse en smaakvolle kippendij op tafel.

Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Pulled chicken

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

½ tl

Verse gember

2 stuk(s)

Pitabroodje

(Bevat Tarwe)

50 gram

Wittekool en wortel

150 gram

Aardappelblokjes

1.5 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2934 kJ
Energie (kcal)701 kcal
Vetten22.3 g
waarvan verzadigd4.5 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers10.9 g
Vezels10.5 g
Eiwitten32.9 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Kom
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de pitabroodjes 6 - 8 minuten in de oven.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelblokjes met het paprikapoeder 15 minuten, of tot de aardappelblokjes gaar zijn (zie Tip). 
  • Rasp ondertussen de gember met een fijne rasp.
  • Meng in een kom de wittekool en wortel met de gember en mayonaise naar smaak. Schep goed om en bewaar apart.

Tip: Bak je het voor meer dan 2 personen, gebruik dan 2 koekenpannen.

Zoetzuur maken
2
  • Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijst met een lepel en snijd de komkommer in dunne halve maantjes.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en een snuf zout.
  • Voeg de komkommer, ui en rode peper toe. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
Bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en voeg de pulled chicken toe.
  • Verwarm, al roerend, ongeveer 4 minuten.
Serveren
4
  • Snijd de pitabroodjes open, vul met de wortel-gembersalade en schep de pulled chicken erop. Verdeel de ingelegde komkommer en ui over de broodjes.
  • Verdeel de broodjes over de borden en serveer met de overgebleven groenten, de aardappelblokjes en mayonaise naar smaak.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!