Skip to main content
Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus
Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

met basilicumcrème, peterselie, courgette en tomaat

3.8
(164)

Receptontwikkelaar Steffi: "Deze Griekse stijl roerbak zet je in een handomdraai op tafel. De voorgesneden aardappelblokjes zijn namelijk lekker snel klaar. En door de kalamata-olijven en witte kaas waan je je zo in Griekenland!"

Labels:
Caloriebewust
Veggie
-30% koolhydraten
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

225 gram

Aardappelblokjes

½ zakje(s)

Griekse kruidenmix

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

50 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Kalamata-olijven

10 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2464 kJ
Energie (kcal)589 kcal
Vetten34.7 g
waarvan verzadigd12.5 g
Koolhydraten48.2 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels8.4 g
Eiwitten18.6 g
Zout2.6 g
Potassium443 mg
Calcium51 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Large Frying Pan
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Weeg de aardappelen af.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aardappelen en de Griekse kruidenmix 8 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Groenten bakken
2
  • Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en courgette 6 minuten.
  • Snijd ondertussen de tomaat in vieren. Voeg de tomaat en basilicumcrème toe aan de pan met courgette en bak 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Yoghurtsaus maken
3
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Meng in een kleine kom de yoghurt met de peterselie en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat peterselie zeer rijk is aan ijzer? Het bevat per gram wel 3 keer zoveel ijzer als biefstuk! Het relatief kleine beetje peterselie in dit recept draagt daardoor al bij aan een gezonde ijzerinname.

Serveren
4
  • Verdeel de aardappelen over de borden en leg de groenten erbovenop.
  • Besprenkel met wat yoghurtsaus en verkruimel de kaas erover.
  • Garneer met de olijven en serveer de overige yoghurtsaus ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders