Vegetarische visburger op een wortelbroodje
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische visburger op een wortelbroodje

Vegetarische visburger op een wortelbroodje

met appel-koolsla, smokey aardappeltjes en kruidenmayo

Nieuw ingrediënt in je box! De verrukkelijke vegan visburger is rijk aan smaak en goed voor jou en de planeet.

Labels:
Plantaardig
Klimaatbewust
Lekker snel
Nieuw ingrediënt
Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Citroen

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

150 gram

Aardappelblokjes

½ stuk(s)

Appel

1.5 tl

Gerookt paprikapoeder

5 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

1 stuk(s)

Wortelbroodje

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja Kan bevatten Noten, Selderij, Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Mosterd)

1 stuk(s)

Vegan visburger

(Bevat Tarwe, Gluten, Soja)

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

2 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4062 kJ
Energie (kcal)971 kcal
Vetten54.7 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten96.4 g
waarvan suikers20.6 g
Vezels16.7 g
Eiwitten20.2 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bak het broodje 4 - 6 minuten in de oven.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelblokjes in 15 minuten goudbruin. 
  • Zet het vuur uit en breng op smaak met het gerookte paprikapoeder, peper en zout.
Burger bakken
2
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Leg, zodra de boter goed heet is, de burger in de koekenpan bak 3 minuten per kant, of tot goudbruin.
  • Snijd de citroen in partjes. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in plakjes.
  • Meng in een kom de rodekool, wittekool en wortel met de appel en citroensap naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Saus maken
3
  • Snipper de ui.
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Meng in een kom de mayonaise met de ui, de suiker en de verse kruiden. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd het broodje open en besmeer beide kanten met een deel van de kruidensaus. Meng de overige saus door de koolsla.
  • Beleg het broodje met de burger en een deel van de koolsla.
  • Serveer de burger met de aardappelen, de overige koolsla en de overige citroenpartjes.
  • Serveer met extra mayonaise naar smaak.

Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.