
Met deze worst eet je de helft minder vlees en meer groente: de 50-50 worst bestaat namelijk voor de helft uit varkensvlees en de andere helft uit oesterzwammen!
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
200 gram
Bospeen
1 tl
Paprikapoeder
250 gram
Vastkokende aardappelen
100 gram
Varkensworst met paprika en amandel
(Bevat: Noten)
5 gram
Geschaafde amandelen
(Bevat: Noten Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's)
2.5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten: Selderij)
25 gram
Aioli
(Bevat: Ei, Mosterd Kan bevatten: Sesamzaad, Selderij, Gluten, Melk (inclusief lactose), Weekdieren, Soja, Vis, Lupine, Schaaldieren)
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de bospeen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in blokjes van 1 cm.

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om.

Verwijder het loof van de bospeen en snijd in de lengte door. Snijd de dikkere bospenen in kwarten. Kook de bospeen in 6 – 8 minuten beetgaar in een pan met deksel. Giet af en verdeel de bospeen over een bakplaat met bakpapier. Meng met 1 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de peen 15 – 20 minuten in de oven. Bestrooi in de laatste 5 minuten met het amandelschaafsel.

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de 50-50 varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Verlaag het vuur naar middelmatig en bak nog 10 - 12 minuten. Keer regelmatig om.

Snijd de krulpeterselie fijn.

Serveer de worst met de patatas bravas en de bospeen. Garneer de peen met krulpeterselie en serveer met de aioli.