Zelfgemaakte kipnuggets
Zelfgemaakte kipnuggets

Zelfgemaakte kipnuggets

met ovenfrietjes en tomatensalade

Speciaal ingrediënt in je box! Deze haasjes komen van de Oranjehoen kip. Die eet lokaal kringloopvoer en heeft een 22% lagere CO2-uitstoot dan de 1 ster Beter Leven kip.

Tags:
Family
Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

25 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

1 teaspoon

Ground paprika

1 piece

Chicken fillets

1.5 piece

Tomato

⅓ piece

[Persian] cucumber

25 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

1 sachet(s)

Sweet chili sauce

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

White balsamic vinegar

1 teaspoon

Mustard

2 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3420 kJ
Calories817 kcal
Fat42.7 g
Saturated Fat6.9 g
Carbohydrate69.6 g
Sugar12.1 g
Dietary Fiber9.9 g
Protein34.6 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl
Deep Plate
Plate
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Ovenfrietjes maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden (zie Tip). Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Voor het krokantste resultaat gebruik je een heteluchtoven. Heb jij die niet? Verwarm de oven dan voor op 240 graden en houd dezelfde baktijd aan.

Kipfilet marineren
2

Meng in een kom de helft van de zure room met per persoon: 1 tl paprikapoeder en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 3 cm en meng de kipfilethaasjes met het zure-roomsausje. Controleer de ovenfrietjes.

Salade maken
3

Snijd de tomaat in partjes. Halveer de komkommer en snijd in halve maantjes. Meng in een saladekom de tomaat en komkommer met de overige zure room en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Kip paneren
4

Verdeel de panko met peper en zout over een diep bord. Wentel de kipfilethaasjes erdoor tot ze volledig bedekt zijn met een laagje panko.

Kip bakken
5

Leg een bord met keukenpapier klaar om de kip op uit te laten lekken na het bakken. Verhit 2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de kipnuggets 2 - 3 minuten per kant. De kipnuggets zijn klaar als ze een goudbruin korstje hebben. Laat de kipnuggets uitlekken op het bord met keukenpapier.

Serveren
6

Serveer de kipnuggets met de tomaten-komkommersalade, de zoet-pittige chilisaus en de zelfgemaakte frietjes.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!