Speciaal ingrediënt in je box! Deze haasjes komen van de Oranjehoen kip. Die eet lokaal kringloopvoer en heeft een 22% lagere CO2-uitstoot dan de 1 ster Beter Leven kip.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
25 g
Organic sour cream
(Contains Milk)
1 teaspoon
Ground paprika
1 piece
Chicken fillets
1.5 piece
Tomato
⅓ piece
[Persian] cucumber
25 g
Panko breadcrumbs
(Contains Wheat)
1 sachet(s)
Sweet chili sauce
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
White balsamic vinegar
1 teaspoon
Mustard
2 tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden (zie Tip). Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Tip: Voor het krokantste resultaat gebruik je een heteluchtoven. Heb jij die niet? Verwarm de oven dan voor op 240 graden en houd dezelfde baktijd aan.
Meng in een kom de helft van de zure room met per persoon: 1 tl paprikapoeder en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 3 cm en meng de kipfilethaasjes met het zure-roomsausje. Controleer de ovenfrietjes.
Snijd de tomaat in partjes. Halveer de komkommer en snijd in halve maantjes. Meng in een saladekom de tomaat en komkommer met de overige zure room en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de panko met peper en zout over een diep bord. Wentel de kipfilethaasjes erdoor tot ze volledig bedekt zijn met een laagje panko.
Leg een bord met keukenpapier klaar om de kip op uit te laten lekken na het bakken. Verhit 2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de kipnuggets 2 - 3 minuten per kant. De kipnuggets zijn klaar als ze een goudbruin korstje hebben. Laat de kipnuggets uitlekken op het bord met keukenpapier.
Serveer de kipnuggets met de tomaten-komkommersalade, de zoet-pittige chilisaus en de zelfgemaakte frietjes.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!