HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZelfgemaakte Kipnuggets
topBanner
Zelfgemaakte kipnuggets

Zelfgemaakte kipnuggets

met ovenfrietjes en tomaat-komkommersalade

Lees meer

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje bij het bakken.

Labels:FamilieKlimaatbewust
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenTarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Half kruimige aardappelen

100 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

⅔ zakje(s)

Paprikapoeder

200 gram

Kipfilethaasjes

3 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse bieslook

⅔ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen, Tarwe)

2 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Mosterd

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

10 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3549 kJ
Energie (kcal)848 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels8 g
Eiwitten37 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Diep bord
Koekenpan
Keukenpapier
Bord
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

2

Meng in een kom de helft van de zure room met per persoon: 1 tl paprikapoeder en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 3 cm en meng de kipfilethaasjes met het zure-roomsausje.

3

Snijd de tomaat in parten. Hak de bieslook fijn. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve plakjes. Meng de tomaat en komkommer in een saladekom met de bieslook, de overige zure room en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

4

Controleer de ovenfrietjes en verdeel de panko met peper en zout over een diep bord. Wentel de kipfilethaasjes erdoor tot ze volledig bedekt zijn met een laagje panko.

5

Leg een bord met keukenpapier klaar om de kip op uit te laten lekken na het bakken. Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en bak de kipnuggets 2 – 3 minuten per kant. De kipnuggets zijn klaar als ze een goudbruin korstje hebben.

6

Serveer de kipnuggets met de tomaat-komkommersalade, de zoet-pittige chilisaus en de zelfgemaakte frietjes.