topBanner
Zalmfilet met aardappelsalade in oosterse stijl

Zalmfilet met aardappelsalade in oosterse stijl

met gewokte broccoli, sojasaus en sesamzaadjes

Lees meer

Naast het neusje heb je ook het huidje van de zalm. Dat hebben we bewust laten zitten, omdat het zorgt voor extra smaak en gezonde omega 3-vetzuren bevat.

Labels:Familie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaSesamzaadVisEiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Cerise aardappel

400 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

1 tl

Gemalen korianderzaad

10 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

10 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaad)

2 stuk(s)

Zalmfilet met huid

(BevatVis)

2 el

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ tl

Sambal

1 tl

Wittewijnazijn

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3219 kJ
Energie (kcal)769 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers2.0 g
Vezels12 g
Eiwitten31 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Wok of hapjespan
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Zorg dat de broccoli net onder water staat in een andere pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 2 - 3 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en spoel met koud water zodat de broccoli niet verder gaart.

3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. Meng in een kom de knoflook met de sjalot, gemalen koriander, sojasaus, sambal en wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster het sesamzaad zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verwarm ondertussen de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de voorgekookte broccoli en de helft van de dressing toe en roerbak 3 - 5 minuten of tot de broccoli zacht is maar nog wel een bite heeft. Roer de helft van het sesamzaad erdoor.

5

Dep ondertussen de zalmfilet droog met keukenpapier. Verwarm de overige olijfolie op middelhoog vuur in dezelfde koekenpan van het sesamzaad en bak de vis 2 - 3 minuten op de huid en 1 minuut op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout.

6

Meng de overige dressing en de mayonaise door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelsalade en de broccoli over de borden. Serveer met de zalm en bestrooi met het overige sesamzaad.