Wentelteefjes met gekarameliseerde appel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Wentelteefjes met gekarameliseerde appel

2 porties | met mascarpone

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Ei
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Appel

3 tl

Gemalen kaneel

50 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Ei)

2 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

naar smaak

Honing [of plantaardig alternatief]

2

[Plantaardige] melk

2.5 el

[Plantaardige] roomboter

3 el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2658 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten34.3 g
waarvan verzadigd20.2 g
Koolhydraten64.3 g
waarvan suikers30.2 g
Vezels5.1 g
Eiwitten16 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Large Frying Pan

Instructies

1
  • Snijd het brood door de helft. 
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.
  • Voeg de appel toe aan een kom en meng met de helft van de kaneel en 1 eetlepel suiker. 
2
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op hoog vuur en bak de appel 3 - 4 minuten.
3
  • Kluts in een kom de eieren met de melk en de rest van de suiker en kaneel.
  • Verhit 2 el roomboter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Doop het brood in het eimengsel. Laat het er niet te lang in liggen, anders wordt het niet knapperig tijdens het bakken.
  • Leg de sneetjes brood in de pan en bak 3 - 4 minuten per kant, of tot ze krokant beginnen te worden.
4
  • Serveer de wentelteefjes op borden.
  • Bedek met de mascarpone en garneer met de gekarameliseerde appel. 
  • Besprenkel met honing naar smaak.