HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Volkoren tortilla's met pittig gekruide kikkererwten

Volkoren tortilla's met pittig gekruide kikkererwten

met avocado en zoetzure rodekool

Lees meer

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de bloemkool vervangen door kikkererwten.

Labels:Quick & easyVeggiebalanced
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Pinda'sNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 blik

Kikkererwten

4 stuks

Bruine tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

⅔ stuks

Avocado

100 g

Gesneden rode kool

(Kan sporen van allergenen bevatten)

60 g

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Mexicaanse kruiden

30 g

Pikante honingpinda's

(BevatPinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1.5 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

3 el

Wittewijnazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2515 kJ
Energie (kcal)601 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels16 g
Eiwitten18 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote wok of hapjespan
Deksel
Kom
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de kikkererwten af met koud water in een zeef of vergiet, en laat uitlekken. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan met deksel. Voeg 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon en een snuf zout toe en bak 2 minuten.

2

Voeg de kikkererwten toe aan de hapjespan en bak in 5 – 6 minuten knapperig. Schep tussendoor om zodat ze niet verbranden. Breng op smaak met peper en zout.

3

Meng in een kom per persoon 1 1/2 el wittewijnazijn met 3/4 tl suiker en een snuf zout. Voeg de rodekool toe, schep om en laat intrekken tot serveren.

4

Verpak de bruine tortilla's samen in aluminiumfolie en verwarm 5 minuten in de oven.

5

Halveer de avocado, draai de twee helften uit elkaar en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes en haal ze met een lepel uit de schil. Hak de pikante honingpinda's grof.

6

Vul de tortilla's met zoetzure rode kool, kikkererwten en avocado. Garneer met de pinda's en de labne en rol de tortilla's op.