Volkoren tortilla's met pittig gekruide kikkererwten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren tortilla's met pittig gekruide kikkererwten

Volkoren tortilla's met pittig gekruide kikkererwten

met avocado en zoetzure rodekool

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de bloemkool vervangen door kikkererwten.

Labels:
Veggie
Zoutbewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 blik(ken)

Kikkererwten

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

50 gram

Gesneden rodekool

2 stuk(s)

Bruine tortilla

⅓ stuk(s)

Avocado

15 gram

Pikante honingpinda's

40 gram

Labne

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¾ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)601 kcal
Energie (kJ)2515 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers19 g
Vezels12.5 g
Eiwitten18 g
Zout1 g

Benodigdheden

Grote wok of hapjespan
Deksel
Kom
Aluminiumfolie

Instructies

Smaakmakers bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de kikkererwten af met koud water in een zeef of vergiet, en laat uitlekken. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan met deksel. Voeg 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon en een snuf zout toe en bak 2 minuten.

Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor onder andere gezonde darmen.

Kikkererwten bakken
2

Voeg de kikkererwten toe aan de hapjespan en bak in 5 – 6 minuten knapperig. Schep tussendoor om zodat ze niet verbranden. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Doordat je minder vet gebruikt en droge kruiden toevoegt, kan dit sneller aanbranden. Gebruik daarom een pan met goede aanbaklaag en roer tussendoor regelmatig.

Zoetzure rodekool maken
3

Meng in een kom per persoon 1 1/2 el wittewijnazijn met 3/4 tl suiker en een snuf zout. Voeg de rodekool toe, schep om en laat intrekken tot serveren.

Tortilla's verwarmen
4

Verpak de bruine tortilla's samen in aluminiumfolie en verwarm 5 minuten in de oven.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 50% van de ADH vezels bevat? De voornaamste bronnen zijn de bruine tortilla's en de ruim 300g groente.

Avocado snijden
5

Halveer de avocado, draai de twee helften uit elkaar en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes en haal ze met een lepel uit de schil. Hak de pikante honingpinda's grof.

Serveren
6

Vul de tortilla's met zoetzure rode kool, kikkererwten en avocado. Garneer met de pinda's en de labne en rol de tortilla's op.

Tip: Heb je nog groenten over? Meng ze en schep ze naast de tortilla op het bord.