topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Volkoren penne

Volkoren penne

Met rode paprikapesto en broccoli

Omdat je in dit gerecht werkt met volkorenpasta is het vezelrijk, wat bijdraagt aan een goede spijsvertering. De paprikapesto werd speciaal gemaakt door onze leverancier Kitchen on a Mission. Met de verse oregano, één van de bekendste kruiden uit de Italiaanse keuken, breng je dit pastagerecht verder op smaak.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Volkoren penne

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

250 gram

Broccoli

125 gram

Rode cherrytomaten

2 takje(s)

Verse oregano

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

60 gram

Paprikapesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)704 kcal
Energie (kJ)2946 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers0 g
Vezels17 g
Eiwitten24 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Mengkom
Staafmixer of blender

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne.

Snijd de broccoli.
2

Snijd de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de cherrytomaten doormidden. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn.

3

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de helft van de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en bak de broccoli 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 50 ml water per persoon toe, dek de pan af en stoof de broccoli ongeveer 6 - 7 minuten op middelhoog vuur. Voeg een extra scheutje water toe als de pan te droog wordt.

Kook de penne.
5

Kook ondertussen de penne in de pan met deksel, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Pureer de broccoli tot een gladde saus.
6

Haal het grootste deel van de broccoli uit de pan en meng met de paprikapesto in een hoge kom of blender. Voeg de overige olijfolie en peper en zout naar smaak toe en pureer tot een gladde saus.

7

Voeg de saus, cherrytomaten, oregano en 1 - 2 el kookvocht van de penne per persoon bij de broccoli in de wok of hapjespan en verhit 2 minuten. Voeg daarna de penne toe en verhit al roerende nog 1 minuut.

Garneer met de zonnebloempitten.
8

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de zonnebloempitten.