HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVolkoren Pannenkoeken
topBanner
Volkoren pannenkoeken

Volkoren pannenkoeken

Met appel en rozijnen

Lees meer

Goedemorgen!

Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
2
4
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
4

200 gram

Volkoren pannenkoekenmix

(BevatGlutenbevattende granen)

500 ml

Halfvolle melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

30 gram

Rozijnen

(Kan bevattenPinda's, Sesam, Noten)

1 stuk(s)

Appel

½ tl

Gemalen kaneel

Zelf toevoegen

1 jar

Honing

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))
Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2828 kJ
Energie (kcal)676 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd10.6 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers32.7 g
Vezels10 g
Eiwitten31 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Meng de pannenkoekenmix in een beslagkom met 2/3 van de melk. Voeg al roerende de eieren, de overige melk en de rozijnen toe. Laat het beslag 3 minuten rusten.

2

Smelt ½ el roomboter per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur en bak dunne pannenkoeken. Bak door tot het beslag op is. Roer steeds het beslag even door, anders zakken de rozijnen naar de bodem.

3

Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in heel dunne parten. Stapel de pannenkoeken met steeds een paar partjes appel ertussen. Eindig met appel. Druppel er 1 tl honing per persoon over en bestrooi met een snufje kaneel.