Victoriabaarsfilet met kruidige kokos-groentensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Victoriabaarsfilet met kruidige kokos-groentensaus

Victoriabaarsfilet met kruidige kokos-groentensaus

met prei, bloemkool en rijst

Wist je dat kokosmelk niet direct uit de noot komt? Het witte vruchtvlees van de kokosnoot wordt namelijk eerst met water gemengd en vervolgens uitgeknepen.

Labels:
Lactose-arm
Allergenen :
Selderij
Mosterd
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

190 gram

Bloemkool

⅓ stuk(s)

Prei

85 gram

Witte langgraanrijst

⅓ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

⅓ zakje(s)

Gemalen citroengras

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

50 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Victoriabaarsfilet

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Bruine basterdsuiker

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)678 kcal
Energie (kJ)2835 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers8 g
Vezels6.6 g
Eiwitten32 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de prei in dunne ringen.

Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.

Rijst koken
2

Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Bloemkool bakken
3

Verhit ondertussen de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de bloemkool 1 minuut. Voeg per persoon: 1 tl kerriepoeder en 1 tl gemalen citroengras toe en roerbak 30 seconden mee.

Op smaak brengen
4

Voeg de suiker, de wittewijnazijn, de sojasaus en het grootste gedeelte van de kokosmelk toe. Houd 1 el kokosmelk per persoon apart voor de volgende stap. Kook het geheel, afgedekt, 15 minuten op laag vuur. Voeg halverwege de prei toe. Breng op smaak met peper en zout.

Vis bakken
5

Dep de vis droog met keukenpapier. Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de victoriabaarsfilet 2 - 3 minuten per kant. Besprenkel de vis, in de laatste minuut, met de achtergehouden kokosmelk en breng op smaak met peper. Voeg ondertussen de rijst toe aan de wok of hapjespan met groenten en roerbak het geheel 1 minuut op hoog vuur.

Serveren
6

Verdeel de rijst met groenten over de borden en serveer met de victoriabaarsfilet.