HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVictoriabaarsfilet Met Kruidige Kokos Groentensaus
topBanner
Victoriabaarsfilet met kruidige kokos-groentensaus

Victoriabaarsfilet met kruidige kokos-groentensaus

met prei, bloemkool en rijst

Lees meer

Wist je dat kokosmelk niet direct uit de noot komt? Het witte vruchtvlees van de kokosnoot wordt namelijk eerst met water gemengd en vervolgens uitgeknepen.

Allergenen :SelderijMosterdGlutenbevattende granenSojaVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Bloemkool

2 tl

Basterdsuiker

⅔ stuk(s)

Prei

170 gram

Witte langgraanrijst

2 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

2 tl

Gemalen citroengras

1 el

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

100 ml

Kokosmelk

2 stuk(s)

Victoriabaarsfilet

(BevatVis)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2835 kJ
Energie (kcal)678 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels6 g
Eiwitten32 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de prei in dunne ringen.

2

Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit ondertussen de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de bloemkool 1 minuut. Voeg per persoon: 1 tl kerriepoeder en 1 tl gemalen citroengras toe en roerbak 30 seconden mee.

4

Voeg de suiker, de wittewijnazijn, de sojasaus en het grootste gedeelte van de kokosmelk toe. Houd 1 el kokosmelk per persoon apart voor de volgende stap. Kook het geheel, afgedekt, 15 minuten op laag vuur. Voeg halverwege de prei toe. Breng op smaak met peper en zout.

5

Dep de vis droog met keukenpapier. Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de victoriabaarsfilet 2 - 3 minuten per kant. Besprenkel de vis, in de laatste minuut, met de achtergehouden kokosmelk en breng op smaak met peper. Voeg ondertussen de rijst toe aan de wok of hapjespan met groenten en roerbak het geheel 1 minuut op hoog vuur.

6

Verdeel de rijst met groenten over de borden en serveer met de victoriabaarsfilet.