Skip to main content
Vegan shepherd's pie en groene salade

Vegan shepherd's pie en groene salade

met aardappelpuree en basilicumcrème

Met dit recept tover je 355 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Plantaardig
Allergenen:
Amandelnoten
Pinda's
Gluten
Haver
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Tomaat

½ takje(s)

Verse rozemarijn

50 gram

Spinazie

½ zakje(s)

BBQ-rub

½

Tomatenpuree

50 gram

Rode splitlinzen

(Kan bevatten: Gluten)

1 stuk(s)

Laurierblad

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

20 gram

Rucola en veldsla

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

65 ml

Oatly kookhaver bio

(Bevat: Gluten, Haver)

7.5 ml

Basilicumcrème

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Bloem

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

100 ml

Water

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3493 kJ
Energie (kcal)835 kcal
Vetten36.6 g
waarvan verzadigd7.9 g
Koolhydraten88.6 g
waarvan suikers20.8 g
Vezels25.8 g
Eiwitten28.8 g
Zout1.5 g
Potassium1864.1 mg
Calcium98.4 mg
Iron2.7 mg

Benodigdheden

Pan
Knoflookpers
Koekenpan
Ovenschaal
Aardappelstamper
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan, voeg een snufje zout toe en kook in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui. Snijd de wortel in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Ris de naalden van de rozemarijn en snijd fijn.
Vulling maken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en wortel 2 - 3 minuten.
  • Voeg de tomaat, champignons en spinazie toe en bak 3 minuten, of tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de bloem toe aan de koekenpan en bak 1 minuut.
  • Voeg de BBQ-rub, de tomatenpuree, de rode linzen, het laurierblad, het bouillonblokje en de aangegeven hoeveelheid water toe. Meng goed, breng aan de kook en laat 6 - 8 minuten koken.
Pie afmaken
3
  • Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de kookhaver en een klontje roomboter toe en stamp goed door. Roer de rozemarijn erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de groentevulling in een ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree erover en zorg ervoor dat de puree de vulling volledig bedekt. 
  • Strooi de pompoenpitten erover. Bak de shepherd's pie 15 minuten in de oven.

Weetje: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium zorgt onder andere voor gezonde spieren en fosfor helpt bij sterke botten en tanden.

Serveren
4
  • Hak de amandelen grof.
  • Meng in een saladekom de rucola en veldsla met de balsamicocrème en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de vegan shepherd's pie over diepe borden. Besprenkel met de basilicumcrème.
  • Serveer de salade ernaast. Garneer met de amandelen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders