Romige visstoof met gebakken krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige visstoof met gebakken krieltjes

Romige visstoof met gebakken krieltjes

met witte wijn, venkel, dragon en kervel

Venkel over? Deze groente kun je ook rauw eten - rasp fijn en meng met bijvoorbeeld verse dille, walnoot en kruidenazijn tot een salade.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Vis
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Venkel

⅓ stuk(s)

Wortel

⅓ stuk(s)

Prei

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse dragon en kervel

¼ stuk(s)

Citroen

130 gram

Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis

(Bevat Vis)

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 ml

Witte wijn

(Bevat Sulfiet)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

100 ml

Water voor saus

¾ stuk(s)

Zoutarm visbouillonblokje

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4141 kJ
Energie (kcal)990 kcal
Vetten62.7 g
waarvan verzadigd31.8 g
Koolhydraten64.6 g
waarvan suikers13.3 g
Vezels23.1 g
Eiwitten37.4 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Dunschiller
Soeppan

Instructies

Krieltjes roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes grondig en halveer ze. Snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng de krieltjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en rooster 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Groenten snijden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine blokjes. Snijd het eventuele venkelloof fijn en houd apart. Schil de wortel met een dunschiller en snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd fijn.

Groenten bakken
3

Verhit de roomboter in een soeppan op middelmatig vuur. Bak de sjalot en de knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de venkel, prei en wortel toe en roerbak 6 - 8 minuten. Breng flink op smaak met peper en zout.

Stoof afmaken
4

Blus de groenten af met de witte wijn. Breng aan de kook en laat ongeveer 4 minuten kort koken, of tot de alcohol verdampt is (zie Tip). Blus de groenten af met per persoon: 100 ml water, 100 ml slagroom en 1 tl mosterd. Verkruimel het bouillonblokje erboven en laat 10 minuten zachtjes koken. Kook eventueel iets langer in als je de stoof nog te dun vindt.

Tip: Eet je dit gerecht met kinderen? Vervang dan de witte wijn door dezelfde hoeveelheid visbouillon.

 

 

Garnering snijden
5

Snijd ondertussen de kervel en dragon fijn en snijd de citroen in partjes. Voeg vlak voor serveren de vismelange toe aan de pan en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Let op: de visblokjes zijn klein en daardoor heel snel gaar. Voeg de vismelange pas op het laatste moment toe, zodat de vis niet uit elkaar valt.

Serveren
6

Verdeel de visstoof over kommen. Schep de krieltjes erop of serveer apart. Garneer met de kervel en dragon, de geraspte Goudse kaas en het eventuele venkelloof. Serveer met de citroenpartjes.

Weetje: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Het versterkt je immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Je vindt deze vitamine vooral in vette vis, zoals zalm, makreel, haring en sardines.