Skip to main content
Romige visstoof met zalmfilet en witte wijn

Romige visstoof met zalmfilet en witte wijn

met venkel, krieltjes en verse kruiden

Dragon is een kruid met een unieke, lichtzoete smaak. Het geeft salades een frisse toets en past goed bij citrusdressings, zeevruchten of kip en romige ingrediënten.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Venkel

⅓ stuk(s)

Wortel

⅓ stuk(s)

Prei

2.5 gram

Verse dragon en kervel

¼ stuk(s)

Citroen

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 ml

Witte wijn

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

100 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

½ stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

100 ml

Zoutarme vis- of groentebouillon

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4881 kJ
Energie (kcal)1167 kcal
Vetten53.9 g
waarvan verzadigd27.5 g
Koolhydraten65.9 g
waarvan suikers15.6 g
Vezels14.9 g
Eiwitten38.1 g
Zout1.1 g
Trans Fat0.1 g
Potassium737.8 mg
Calcium136.7 mg
Iron2.3 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Soeppan

Instructies

Krieltjes roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de krieltjes grondig en halveer ze. Snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Meng de krieltjes in een kom met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en rooster 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Groenten snijden
2
  • Bereid de bouillon.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot.
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine blokjes. Snijd het eventuele venkelloof fijn en houd apart ter garnering later.
  • Snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de prei fijn.
Groenten bakken
3
  • Verhit een flinke klont roomboter in een soeppan op middelmatig vuur.
  • Bak de sjalot en de knoflook 2 - 3 minuten.
  • Voeg de venkel, prei en wortel toe, roer goed door en bak 6 - 8 minuten.
  • Breng flink op smaak met peper en zout.
Stoof afmaken
4
  • Blus de groenten af met de witte wijn (zie Tip).
  • Breng aan de kook. Voeg de room, mosterd en bouillon toe.
  • Laat 10 minuten zachtjes koken. Kook eventueel iets langer in als je de stoof nog te dun vindt.

Tip: Eet je dit gerecht met kinderen? Vervang dan de witte wijn door dezelfde hoeveelheid visbouillon.

Garnering snijden
5
  • Snijd ondertussen de verse kruiden fijn.
  • Snijd de citroen in partjes.
  • Snijd de vis in stukken van 2 cml.
  • Voeg vlak voor serveren de vis toe aan de pan en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Let op: de visblokjes zijn klein en daardoor heel snel gaar. Voeg de vismelange pas op het laatste moment toe, zodat de vis niet uit elkaar valt.

Serveren
6
  • Serveer de visstoof over kommen.
  • Garneer met de verse kruiden, de kaas en het eventuele venkelloof.
  • Serveer met de citroenpartjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders