Skip to main content
Penne in tomatensaus met burrata en courgette

Penne in tomatensaus met burrata en courgette

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!

Je kunt dit recept makkelijk aanpassen aan de smaak van jouw kleintjes, zonder te hoeven inleveren op je eigen smaak. Houd het simpel voor de kinderen en geniet van de ingrediënten die speciaal voor jou zijn toegevoegd!

Labels:
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Hazelnoten
Noten
Gluten
Tarwe
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ bol(len)

Burrata

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Kalamata-olijven

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

100 gram

Passata

10 gram

Geroosterde hazelnoten

(Bevat: Hazelnoten, Noten)

90 gram

Penne

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Soja, Mosterd)

100 gram

Mix van ui, wortel en bleekselderij

(Bevat: Selderij)

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3299 kJ
Energie (kcal)788 kcal
Vetten38.6 g
waarvan verzadigd10.3 g
Koolhydraten80.4 g
waarvan suikers13.8 g
Vezels7 g
Eiwitten24.6 g
Zout1.1 g
Potassium220 mg
Calcium49 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan. Kook de pasta 10 - 12 minuten.
  • Bewaar wat van het kookvocht. Giet af en laat uitstomen.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. 
  • Bak de groentemix 3 - 4 minuten.
Groenten bakken
2
  • Snijd ondertussen de courgette in blokjes.
  • Voeg de courgette toe aan de groenten en bak nog 3 - 4 minuten.
  • Voeg de passata en Italiaanse kruidenmix toe en roer goed door.
  • Laat 2 - 3 minuten zachtjes pruttelen op middelmatig vuur.
Salsa maken
3
  • Snijd ondertussen de olijven en peterselie grof. Hak de hazelnoten grof.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een steelpan op middelmatig vuur.
  • Bak de olijven, hazelnoten en peterselie 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Roer de pasta door de saus. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de pasta op borden en leg de burrata erop. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voor de ouders: verdeel de hazelnoot-olijvensalsa erover.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders