HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarkensworst Van Brandt & Levie Met Patatas Bravas
topBanner
Varkensworst van Brandt & Levie met patatas bravas

Varkensworst van Brandt & Levie met patatas bravas

met bospeen en geroosterde paprikasaus

Lees meer

Waan je even aan de Costa del Sol. Dit recept combineert de Spaanse klassiekers varkensworst, paprikapoeder, aioli, patatas bravas en amandelen. ¡Buen provecho!

Labels:FamilieInspiratieFamilieLactosevrij
Allergenen :NotenAmandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

395 gram

Bospeen

⅔ zakje(s)

Paprikapoeder

500 gram

Aardappelen

2 stuk(s)

Varkensworst met majoraan en knoflook

10 gram

Amandelschaafsel

(BevatNoten, AmandelnotenKan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

40 gram

Geroosterde paprikasaus

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

3 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)806 kcal
Energie (kJ)3370 kJ
Vetten53.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels11.28 g
Eiwitten23 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en kook ruim water in een pan met deksel voor de bospeen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in blokjes van 1 cm.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vezels en vitamine C, B6 en B11!

3

Verwijder het loof van de bospeen en snijd in de lengte door. Snijd de dikkere bospenen in kwarten. Kook de bospeen in 6 – 8 minuten beetgaar in de pan met deksel. Giet af en verdeel de bospeen over een bakplaat met bakpapier. Meng met per persoon: 1 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Bak de peen 15 – 20 minuten in de oven. Bestrooi in de laatste 5 minuten met het amandelschaafsel.

4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek de pan af en bak nog 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

5

Snijd de krulpeterselie fijn.

6

Serveer de worst met de patatas bravas en de bospeen. Garneer de peen met de krulpeterselie en serveer met de geroosterde-paprikasaus.