Varkensoester met zomerse salade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkensoester met zomerse salade

Varkensoester met zomerse salade

met krieltjes en gegrilde nectarine

De blaadjes van de radijsjes kun je ook eten en zijn zelfs supergezond - spoel goed af, snijd fijn en gebruik als extra garnering.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Zoutbewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Nectarine

½ bosje(s)

Radijs

½ stuk(s)

Komkommer

20 gram

Veldsla

1 stuk(s)

Varkensoester

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

¾ el

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2518 kJ
Energie (kcal)602 kcal
Vetten21.4 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten69.6 g
waarvan suikers19.5 g
Vezels12.8 g
Eiwitten32.3 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Krieltjes bereiden
1
  • Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel.
  • Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng afgedekt aan de kook en kook de krieltjes in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af.
Varkensoester bakken
2
  • Wrijf de varkensoester in met peper en zout. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel.
  • Bak de varkensoester in 5 - 7 minuten rondom bruin. Keer regelmatig om.
  • Haal daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat rusten tot serveren.
Krieltjes bakken
3
  • Bak de krieltjes 2 minuten op middelhoog vuur in het bakvet van de varkensoester.
  • Snijd de radijsjes in kwarten. Snijd de komkommer in dunne plakken. Snijd de nectarine in partjes.
  • Verhit de overige roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de nectarine 1 - 2 minuten per kant (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel extra roomboter toe en bak de nectarine niet te lang.

Serveren
4
  • Meng in een saladekom de mosterd, honing, wittewijnazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout tot een dressing.
  • Voeg de sla, komkommer en radijs toe aan de saladekom, meng goed en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de salade, krieltjes en varkensoester over de borden. Serveer met de nectarine.