Skip to main content
Varkenshaas met zomerse salade
Varkenshaas met zomerse salade

Varkenshaas met zomerse salade

met krieltjes en gegrilde nectarine

Je kunt de blaadjes van de radijzen ook eten - spoel ze goed af en meng ze door de salade. De blaadjes van deze seizoensheld zijn zelfs nog gezonder dan de radijsjes zelf.

Labels:
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Gele nectarine

½ bosje(s)

Radijs

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Varkenshaas

40 gram

Slamix van veldsla, rucola en frisée

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

[Plantaardige] roomboter

¾ el

Wittewijnazijn

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Extra vierge olijfolie

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

Voedingswaarden

Energie (kcal)577 kcal
Energie (kJ)2412 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers11 g
Vezels6.9 g
Eiwitten33 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Krieltjes bereiden
1

Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel, verkruimel het bouillonblokje erboven en kook de krieltjes 16 - 18 minuten. Giet daarna af.

Tip:

Varkenshaas bakken
2

Wrijf de varkenshaas in met peper en zout. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel. Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Dek de pan af en bak de varkenshaas nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur. Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat rusten tot het serveren.

Tip: Varkenshaas kun je rosé eten. Houd je liever van goed doorbakken vlees? Bak de varkenshaas dan gerust iets langer.

Groenten snijden
3

Bak de krieltjes 2 minuten op middelhoog vuur in het bakvet van de varkenshaas. Snijd de radijsjes in kwarten. Snijd de komkommer in dunne plakken. Snijd de nectarine in parten. Verhit de overige roomboter in een andere koekenpan en bak de nectarine 1 - 2 minuten per kant op middelhoog vuur.

Tip: Voeg eventueel extra boter toe en bak de nectarine niet te lang.

Serveren
4

Meng in een saladekom de mosterd, honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie met peper en zout tot een dressing. Voeg de gemengde sla, komkommer en radijs toe aan de saladekom, meng goed en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.Verdeel de salade, krieltjes en varkenshaas over de borden. Serveer met de nectarine.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room
Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

met een frisse salade
Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

met spinazie-room, walnoten en witte kaas
Zelfgemaakte loempia's met kip

Zelfgemaakte loempia's met kip

met zoetzure komkommer en chilisaus
Limousinburger met pittige groene peper en piccalilly

Limousinburger met pittige groene peper en piccalilly

met aardappelpartjes en salade
Pikant Aziatisch kipgehakt in schuitjes van little gem

Pikant Aziatisch kipgehakt in schuitjes van little gem

met pandanrijst en zoetzure komkommer
Spinazie-komkommersalade als extra

Spinazie-komkommersalade als extra

Bijgerecht | met sesam-soja dressing en zwart sesamzaad
Burger met 3 pepers met gekaramelliseerd witloof

Burger met 3 pepers met gekaramelliseerd witloof

met krieltjes en salade van appel en veldsla in mosterddressing
Kip in spekjasje met kweeperenmoes

Kip in spekjasje met kweeperenmoes

met geroosterde patatjes en witlofsalade
Rundvleesburger met gebakken ui, spek en comté

Rundvleesburger met gebakken ui, spek en comté

met aardappeltjes en komkommersalade
Gepofte prei op Vlaamse wijze

Gepofte prei op Vlaamse wijze

met krieltjes en botersaus met peterselie en ei
Oosterse noedels met vegetarische kipstukjes

Oosterse noedels met vegetarische kipstukjes

met komkommer, verse munt en zoet-pittige chilisaus
Varkenshaas met champignonroomsaus

Varkenshaas met champignonroomsaus

met rijst en broccoli
Noedelbowl met rundvlees in Vietnamese stijl

Noedelbowl met rundvlees in Vietnamese stijl

met komkommer, wortel en pinda's
Griekse salade met gebakken feta

Griekse salade met gebakken feta

met little gem en krieltjes in de schil met tomatentapenade
NL: Hutspot met varkenshaas BE: Stoemp met varkenshaas

NL: Hutspot met varkenshaas BE: Stoemp met varkenshaas

met gebakken spruitjes en spekblokjes
Oven-geroosterde krieltjes

Oven-geroosterde krieltjes

Met verse rozemarijn en tijm
Krieltjes uit de oven

Krieltjes uit de oven

met verse rozemarijn en tijm
Parelhoen met gegrilde aspergetips

Parelhoen met gegrilde aspergetips

met een salade van gegrilde nectarine, venkel en parelcouscous

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met bearnaiseboter

Steak met bearnaiseboter

met gemengde paddenstoelen, spinazie en krieltjes
Mexicaanse stijl biefstukreepjes met geroosterde zoete-aardappelbowl

Mexicaanse stijl biefstukreepjes met geroosterde zoete-aardappelbowl

met avocado en tomatensalsa
Pizza met serranoham, burrata en bosbessensaus

Pizza met serranoham, burrata en bosbessensaus

met cherrytomaten, basilicum en rucola
Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

met courgette, rucola, linzen en amandelschaafsel
Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

met prei, champignons en Mexicaanse kruiden
Boerenworst met dillemayonaise

Boerenworst met dillemayonaise

met gebakken aardappelblokjes en sperziebonen
Sticky teriyaki kippenvleugels

Sticky teriyaki kippenvleugels

met bulgogirijst, groenten en sesamzaadjes
Romige penne met warmgerookte zalm

Romige penne met warmgerookte zalm

in prei-spinaziesaus met citroen en dille
Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

verborgen courgette en broccoli! | met basilicumcrème en Italiaanse kruiden
Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

met kleine salade en witte kaas
Misozalm met salade met sesamdressing

Misozalm met salade met sesamdressing

met gezouten pinda's, ingelegde ui en gele wortel
Platbroodpizza's met champignons en paprika

Platbroodpizza's met champignons en paprika

met mozzarella en Midden-Oosterse kruiden
Bulgurbowl met avocado en witte kaas

Bulgurbowl met avocado en witte kaas

met verse kruiden, amandelschaafsel en gedroogde cranberry's
Geroosterde aubergine met tahinsaus

Geroosterde aubergine met tahinsaus

met witte kaas en tomatencouscous
Kruidige visstoof met kokosmelk

Kruidige visstoof met kokosmelk

geïnspireerd op Braziliaanse moqueca, met rijst en koriander
BBQ veggie gehaktballetjes met krieltjes

BBQ veggie gehaktballetjes met krieltjes

met sinaasappelmayo, geroosterde groenten en Surinaamse kruidenmix
Pittige 'butter tofu' curry met romige kokossaus

Pittige 'butter tofu' curry met romige kokossaus

met rijst, koriander en paprika
Romige rigatoni met blauwe kaas

Romige rigatoni met blauwe kaas

met paddenstoelen, witlof en peterselie
Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

met knoflook-gemberrijst en furikake
Pompoen-pindasoep

Pompoen-pindasoep

met platbrood en gekookt ei