Varkenshaas met zomerse salade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas met zomerse salade

Varkenshaas met zomerse salade

met krieltjes en gegrilde nectarine

Je kunt de blaadjes van de radijzen ook eten - spoel ze goed af en meng ze door de salade. De blaadjes van deze seizoensheld zijn zelfs nog gezonder dan de radijsjes zelf.

Labels:
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Gele nectarine

½ bosje(s)

Radijs

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Varkenshaas

40 gram

Slamix van veldsla, rucola en frisée

Zelf toevoegen

1 tl

Honing

1 el

[Plantaardige] roomboter

¾ el

Wittewijnazijn

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Extra vierge olijfolie

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)577 kcal
Energie (kJ)2412 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers11 g
Vezels6.9 g
Eiwitten33 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Krieltjes bereiden
1

Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel, verkruimel het bouillonblokje erboven en kook de krieltjes 16 - 18 minuten. Giet daarna af.

Tip:

Varkenshaas bakken
2

Wrijf de varkenshaas in met peper en zout. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel. Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Dek de pan af en bak de varkenshaas nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur. Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat rusten tot het serveren.

Tip: Varkenshaas kun je rosé eten. Houd je liever van goed doorbakken vlees? Bak de varkenshaas dan gerust iets langer.

Groenten snijden
3

Bak de krieltjes 2 minuten op middelhoog vuur in het bakvet van de varkenshaas. Snijd de radijsjes in kwarten. Snijd de komkommer in dunne plakken. Snijd de nectarine in parten. Verhit de overige roomboter in een andere koekenpan en bak de nectarine 1 - 2 minuten per kant op middelhoog vuur.

Tip: Voeg eventueel extra boter toe en bak de nectarine niet te lang.

Serveren
4

Meng in een saladekom de mosterd, honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie met peper en zout tot een dressing. Voeg de gemengde sla, komkommer en radijs toe aan de saladekom, meng goed en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.Verdeel de salade, krieltjes en varkenshaas over de borden. Serveer met de nectarine.