topBanner
Varkenshaas met zomerse salade

Varkenshaas met zomerse salade

met krieltjes en gegrilde nectarine

Balans
Lees meer

.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Nectarine

14 stuk(s)

Radijs

1 stuk(s)

Komkommer

200 gram

Varkenshaas

60 gram

Gemengde sla

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Mosterd

2 tl

Honing

1.5 el

Wittewijnazijn

2 tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2362 kJ
Energie (kcal)565 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels7 g
Eiwitten31 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Aluminiumfolie
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel, verkruimel het bouillonblokje erboven en kook de krieltjes 16 - 18 minuten. Giet daarna af.

2

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel. Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Dek de pan af en bak de varkenshaas nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur. Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat rusten tot het serveren.

3

Bak de krieltjes 2 minuten op middelhoog vuur in het bakvet van de varkenshaas.Snijd de radijsjes in kwarten. Snijd de komkommer in dunne plakken. Snijd de nectarine in parten.Verhit de overige roomboter in een andere koekenpan en bak de nectarine 1 - 2 minuten per kant op middelhoog vuur.

4

Meng in een saladekom de mosterd, honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie met peper en zout tot een dressing.Voeg de gemengde sla, komkommer en radijs toe aan de saladekom, meng goed en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.Verdeel de salade, krieltjes en varkenshaas over de borden. Serveer met de nectarine.