Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise

Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise

met zoetzure radijsjes en komkommer

Verbeterd ingrediënt in je box! De sojasaus in jouw box is verbeterd: het bevat minder zout, maar is minstens zo lekker.

Labels:
Verbeterd ingrediënt
Allergenen :
Sesamzaad
Vis
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ bosje(s)

Radijs

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Avocado

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat Vis)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 gram

Gemberpuree

Zelf toevoegen

2 el

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

2 el

[Plantaardige] mayonaise

1.5 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3771 kJ
Energie (kcal)901 kcal
Vetten52.4 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten77.2 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels5.2 g
Eiwitten27.1 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Pan
Saladekom
Vergiet
Rasp
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven.
  • Verwijder ondertussen het blad van de radijsjes. Snijd de radijsjes in kwarten.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes.
Rijst koken
2
  • Meng in een saladekom per persoon: 2 el wittewijnazijn, 1 1/2 tl suiker en een snuf zout. Meng de komkommer en radijs erdoor. Zet opzij en schep regelmatig om.
  • Voeg de risottorijst toe aan de pan en kook in 12 - 15 minuten gaar (zie Tip). Giet daarna af in een vergiet, spoel met lauw water en laat uitlekken.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Gembermayonaise maken
3
  • Snijd ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de gemberpuree.

Weetje: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft dus een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden!

Serveren
4
  • Verdeel de rijst over grote kommen en garneer deze met de gomasio.
  • Leg hiernaast de zoetzure radijsjes en komkommer, de zalmsnippers en de avocadoplakjes.
  • Schep een lepel gembermayonaise in het midden en serveer de sojasaus erbij.

Weetje: Wist je dat veel mensen een tekort hebben aan vitamine D? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, zit er vol mee.