HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSushibowl Met Warmgerookte Zalm En Gembermayonaise
topBanner
Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise

Sushibowl met warmgerookte zalm en gembermayonaise

met zoetzure radijsjes en komkommer

Lees meer

Vandaag maak je een bowl vol ingrediënten die je normaal in je favoriete sushirol stopt. Zo heb je geen gedoe met plakkerige handen, maar kun je wel genieten van een heerlijke maaltijd!

Labels:Lekker snel
Allergenen :EiMosterdSesamzaadVisGlutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 bos(sen)

Radijs

1 stuk(s)

Komkommer

150 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Avocado

3 cm

Verse gember

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

1 zakje(s)

Gomasio

(BevatSesamzaad)

150 gram

Zalmsnippers

(BevatVis)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

4 el

Wittewijnazijn

3 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3101 kJ
Energie (kcal)741 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels5 g
Eiwitten26 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Vergiet
Kleine kom
Rasp
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Verwijder ondertussen het blad van de radijsjes. Snijd de radijsjes in kwarten. Snijd de komkommer in kleine blokjes.

2

Meng in een saladekom per persoon: 2 el wittewijnazijn, 1 1/2 tl suiker en een snuf zout. Meng de komkommer en radijs erdoor. Zet opzij en schep regelmatig om. Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet, spoel met lauw water en laat uitlekken.

3

Snijd ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Rasp de gember fijn. Meng in een kleine kom de mayonaise met de geraspte gember.

4

Verdeel de rijst over grote kommen en garneer deze met de gomasio. Leg hiernaast de zoetzure radijsjes en komkommer, de zalmsnippers en de avocadoplakjes. Schep een lepel gembermayonaise in het midden en serveer de sojasaus erbij.