Vandaag maak je een bowl vol ingrediënten die je normaal in je favoriete sushirol stopt. Zo heb je geen gedoe met plakkerige handen, maar kun je wel genieten van een heerlijke maaltijd!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 bos(sen)
Radijs
1 stuk(s)
Komkommer
150 gram
Risottorijst
½ stuk(s)
Avocado
3 cm
Verse gember
50 gram
Mayonaise
(BevatEi, Mosterd)1 zakje(s)
Gomasio
(BevatSesamzaad)150 gram
Zalmsnippers
(BevatVis)20 ml
Sojasaus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
4 el
Wittewijnazijn
3 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Verwijder ondertussen het blad van de radijsjes. Snijd de radijsjes in kwarten. Snijd de komkommer in kleine blokjes.
Meng in een saladekom per persoon: 2 el wittewijnazijn, 1 1/2 tl suiker en een snuf zout. Meng de komkommer en radijs erdoor. Zet opzij en schep regelmatig om. Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet, spoel met lauw water en laat uitlekken.
Snijd ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Rasp de gember fijn. Meng in een kleine kom de mayonaise met de geraspte gember.
Verdeel de rijst over grote kommen en garneer deze met de gomasio. Leg hiernaast de zoetzure radijsjes en komkommer, de zalmsnippers en de avocadoplakjes. Schep een lepel gembermayonaise in het midden en serveer de sojasaus erbij.