Burger met smokey tomatenketchup
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Burger met smokey tomatenketchup

Burger met smokey tomatenketchup

met aardappelblokjes en tomatensalade

Speciaal ingrediënt in je box! De ingrediënten van de ketchup worden met zorg verbouwd in Kenia en ter plekke gedroogd, zodat de oogst maximaal wordt gebruikt.

Labels:
Lekker snel
Speciaal ingrediënt
Allergenen :
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Aardappelblokjes

1.5 tl

Gerookt paprikapoeder

1 stuk(s)

Gekruide runderburger

(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

30 gram

Smokey tomatenketchup

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)

30 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3672 kJ
Energie (kcal)878 kcal
Vetten49.1 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten72.5 g
waarvan suikers16.7 g
Vezels11.3 g
Eiwitten31.9 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Aardappelblokjes bakken
1
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de aardappelblokjes en 1 tl gerookt paprikapoeder per persoon toe. Bak de aardappelblokjes in 10 - 12 minuten knapperig.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Hamburger bakken
2
  • Snijd de rode puntpaprika in smalle repen en de ui in dunne ringen.
  • Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de runderburger, samen met de paprika en de ui, 2 - 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is (zie Tip).

Tip: Gebruik eventueel 2 pannen als je voor meer dan 2 mensen kookt.

Salade maken
3
  • Snijd de tomaat in partjes.
  • Verdeel de rucola en veldsla over de borden. Leg de tomaat erop.
  • Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en 1 tl wittewijnazijn per persoon.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de hamburgerbol doormidden en besmeer met de smokey tomatenketchup.
  • Beleg de hamburgerbol met de burger, puntpaprika, ui en eventueel wat van de salade.
  • Serveer de aardappel en mayonaise naast de salade.