Skip to main content
Extra cheesy pesto-knoflookbrood

Extra cheesy pesto-knoflookbrood

om te delen | met Goudse kaas

4.2
(60)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen:
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gluten
Rogge

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Pesto genovese

(Bevat: Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten: Pinda's, Noten)

4 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat: Tarwe, Gluten, Rogge Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Gluten, Melk (inclusief lactose))

150 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kJ)5176 kJ
Energie (kcal)1237 kcal
Vetten60.6 g
waarvan verzadigd20.2 g
Koolhydraten133.5 g
waarvan suikers3.2 g
Vezels9.3 g
Eiwitten38.1 g
Zout4.6 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Medium Bowl

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd het brood in plakken, maar snijd de plakken niet helemaal door. Leg het brood op een bakplaat met bakpapier. 
Baguettes bereiden
2
  • Meng in een kom de knoflook, de kaas, de pesto en de olijfolie.
  • Vul het brood gelijkmatig met 2/3 van het pestomengsel (zie Tip).

Tip: Het is niet erg als het brood scheurt. De smeltende kaas zal het brood bij elkaar houden in de oven.

Serveren
3
  • Verdeel het overige pestomengsel over de bovenkant van het brood.
  • Bak het brood 10 - 12 minuten in de oven, of tot de kaas is gesmolten en goudbruin kleurt.
  • Leg het brood op een serveerschaal.
  • Laat iets afkoelen. Scheur of snijd dan in plakken.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders