Skip to main content
Sticky champignons met spiegelei
Sticky champignons met spiegelei

Sticky champignons met spiegelei

met aardappelpuree, paksoi en bosui

Paksoi heeft een lichtzoete, mosterdachtige smaak en een knapperige textuur. Het is een veelzijdige groente die in allerlei gerechten kan worden verwerkt, zoals soepen, salades en roerbakgerechten.

Labels:
Calorie Smart
Veggie
Extra Veggies
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Gluten
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Paksoi

125 gram

Kastanjechampignons

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja, Gluten)

½ bosje(s)

Bosui

35 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Tarwe, Soja, Gluten)

20 ml

Ketjap manis

(Bevat: Tarwe, Soja)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

25 gram

Taugé

Zelf toevoegen

1.75 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2706 kJ
Energie (kcal)647 kcal
Vetten28.7 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten78.8 g
waarvan suikers22.6 g
Vezels12.3 g
Eiwitten20.3 g
Zout3 g
Potassium1506.3 mg
Calcium96 mg
Iron1.8 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen onder water in een pan en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.
  • Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht.
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren.
Groenten snijden
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het witte gedeelte van de paksoi toe en bak 4 minuten. 
  • Voeg het groene gedeelte toe en bak nog 1 minuut verder. Breng op smaak met peper en zout, haal de paksoi uit de pan en bewaar apart. 
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Snijd de champignons in plakjes.
Sticky champignons maken
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de champignons en het witte gedeelte van de bosui toe en bak 5 - 7 minuten.
  • Voeg de taugé, ketjap en zoete Aziatische saus toe. Meng goed en bak nog 2 - 3 minuten.
  • Verhit ondertussen een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en bak het ei.
Serveren
4
  • Voeg een scheutje olijfolie en eventueel wat kookvocht toe aan de aardappelen en stamp met een aardappelstamper tot een grove puree.
  • Voeg de Koreaanse kruidenmix toe en stamp goed door. Meng de paksoi door de aardappelpuree.
  • Verdeel de aardappelpuree over diepe borden.
  • Schep de champignons eroverheen. Leg het ei erbovenop en garneer met het groene gedeelte van de bosui.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders