HelloFresh
topBanner
Steak sandwich met provolone

Steak sandwich met provolone

Met een frisse salade

QUICK & EASY
Lees meer

De steak sandwich vindt zijn oorsprong aan de andere kant van de oceaan, in de Verenigde Staten. In Philadelphia kennen ze dit broodje als Philly cheesesteak. Volgens traditioneel recept gebruik je vandaag ook Italiaanse provolone. Bak de biefstuk niet te lang door, zo blijft het vlees lekker sappig.

Labels:Quick & Easy
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Sjalot

500 g

Rode cherrytomaten

200 g

Biefstukreepjes

2 stuks

Witte ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

20 g

Provolonevlokken

(BevatMelk (inclusief lactose))

60 g

Rucolamelange

(Kan sporen van allergenen bevatten)

10 g

Zonnebloempitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Olijfolie

3 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2912 kJ
Energie (kcal)696 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd7.2 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels9 g
Eiwitten38 g
Zout1.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Saladekom
Koekenpan
Bakpapier
Bakplaat
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Verwarm de oven op 200 graden. • Snijd de sjalot in halve dunne ringen (je eet ze rauw, dus snijd ze zeer dun). • Halveer de rode cherrytomaten. • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de zwarte balsamicoazijn en de sjalot. Breng op smaak met peper en zout.

2

• Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de biefstukpuntjes 11/2 minuut rondom aan. Let op! De biefstukpuntjes hoeven nog niet helemaal gaar te zijn, want ze gaan nog de oven in. • Snijd de ciabatta doormidden en besmeer beide helften met mosterd.

3

• Verdeel de biefstukpuntjes (bewaar het bakvet in de pan) en de provolone over de onderste kant van de ciabatta. • Leg de broodjes met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier en bak 4 – 5 minuten in de oven, of tot de provolone gesmolten is. • Verhit ondertussen dezelfde koekenpan met het overgebleven bakvet opnieuw en bak de rode cherrytomaten 4 – 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

4

• Meng de rucola en veldsla in de saladekom met de dressing. • Beleg de ciabatta met de helft van de cherrytomaten en dek af met de bovenkant van de ciabatta. Schep de salade naast de steak sandwich en verdeel de overige cherrytomaten over de salade. • Garneer de salade met de zonnebloempitten.