Skip to main content
Steak sandwich met provolone
Steak sandwich met provolone

Steak sandwich met provolone

Met een frisse salade

3.9
(216)

De steak sandwich vindt zijn oorsprong aan de andere kant van de oceaan, in de Verenigde Staten. In Philadelphia kennen ze dit broodje als Philly cheesesteak. Volgens traditioneel recept gebruik je vandaag ook Italiaanse provolone. Bak de biefstuk niet te lang door, zo blijft het vlees lekker sappig.

Allergenen :
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

250 gram

Rode cherrytomaten

100 gram

Biefstukreepjes

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat: Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

10 gram

Provolonevlokken

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

30 gram

Rucolamelange

5 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

1.5 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2912 kJ
Energie (kcal)696 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd7.2 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers6 g
Vezels9 g
Eiwitten38 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Oven
Saladekom
Koekenpan
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

Voorbereiden, snijden en mengen
1

• Verwarm de oven op 200 graden. • Snijd de sjalot in halve dunne ringen (je eet ze rauw, dus snijd ze zeer dun). • Halveer de rode cherrytomaten. • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de zwarte balsamicoazijn en de sjalot. Breng op smaak met peper en zout.

Biefstuk bakken
2

• Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de biefstukpuntjes 11/2 minuut rondom aan. Let op! De biefstukpuntjes hoeven nog niet helemaal gaar te zijn, want ze gaan nog de oven in. • Snijd de ciabatta doormidden en besmeer beide helften met mosterd.

Broodjes en tomaat bakken
3

• Verdeel de biefstukpuntjes (bewaar het bakvet in de pan) en de provolone over de onderste kant van de ciabatta. • Leg de broodjes met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier en bak 4 – 5 minuten in de oven, of tot de provolone gesmolten is. • Verhit ondertussen dezelfde koekenpan met het overgebleven bakvet opnieuw en bak de rode cherrytomaten 4 – 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Meng de rucola en veldsla in de saladekom met de dressing. • Beleg de ciabatta met de helft van de cherrytomaten en dek af met de bovenkant van de ciabatta. Schep de salade naast de steak sandwich en verdeel de overige cherrytomaten over de salade. • Garneer de salade met de zonnebloempitten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders