HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSteak Met Truffel Bloemkoolsaus
topBanner
Steak met truffel-bloemkoolsaus

Steak met truffel-bloemkoolsaus

met aardappelschijfjes en sperziebonensalade

Premium
Lees meer

Vanavond staat er een steak op het menu. Je serveert hem met een romige saus die je maakt met de bloemkool-truffeldip in je box.

Labels:Lekker snelFestivities
Allergenen :Melk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Steak

400 gram

Aardappelschijfjes

2 stuk(s)

Little gem

200 gram

Sperziebonen

1 pot(s)

Bloemkool-truffel dip

(BevatMelk)

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

1 el

Mosterd

1 el

Olijfolie

1 el

Honing

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2531 kJ
Energie (kcal)605 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels10 g
Eiwitten36 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Saladekom
Keukenpapier
Steelpan
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes 15 minuten op middelhoog vuur knapperig. Breng op smaak met peper en zout.

2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en kook in 4 - 6 minuten beetgaar. Giet af en spoel met koud water. Snijd ondertussen de little gem fijn. Meng in een saladekom de mosterd, honing en extra vierge olijfolie. Voeg de little gem en sperziebonen toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Laat de roomboter goed heet worden, leg de biefstuk in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, kruid met peper en laat rusten onder aluminiumfolie. Verwarm ondertussen de bloemkool-truffeldip met 1 el water per persoon op laag vuur in een steelpan.

4

Serveer de steak. Schenk de bloemkool-truffelsaus erover. Serveer de salade en aardappelschijfjes ernaast.