Steak met truffel-bloemkoolsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Steak met truffel-bloemkoolsaus

Steak met truffel-bloemkoolsaus

met aardappelschijfjes en sperziebonensalade

Vanavond staat er een steak op het menu. Je serveert hem met een romige saus die je maakt met de bloemkool-truffeldip in je box.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Steak

200 gram

Aardappelschijfjes

1 stuk(s)

Little gem

100 gram

Sperziebonen

40 gram

Bloemkool-truffel dip

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Honing

½ el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)605 kcal
Energie (kJ)2531 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers7 g
Vezels9.9 g
Eiwitten36 g
Zout1 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom
Aluminiumfolie
Steelpan
Keukenpapier

Instructies

Aardappelen bakken
1

Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes 15 minuten op middelhoog vuur knapperig. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Bak je het voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 pannen.

Salade maken
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en kook in 4 - 6 minuten beetgaar. Giet af en spoel met koud water. Snijd ondertussen de little gem fijn. Meng in een saladekom de mosterd, honing en extra vierge olijfolie. Voeg de little gem en sperziebonen toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Vlees bakken
3

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Laat de roomboter goed heet worden, leg de biefstuk in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, kruid met peper en laat rusten onder aluminiumfolie. Verwarm ondertussen de bloemkool-truffeldip met 1 el water per persoon op laag vuur in een steelpan.

Serveren
4

Serveer de steak. Schenk de bloemkool-truffelsaus erover. Serveer de salade en aardappelschijfjes ernaast.

Tip: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.