
Steak met truffel-bloemkoolsaus
met aardappelschijfjes en sperziebonensalade
Vanavond staat er een steak op het menu. Je serveert hem met een romige saus die je maakt met de bloemkool-truffeldip in je box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1 stuk(s)
Steak
200 gram
Aardappelschijfjes
1 stuk(s)
Little gem
100 gram
Sperziebonen
40 gram
Bloemkool-truffel dip
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
½ el
Honing
½ el
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
1 el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Extra vierge olijfolie
Benodigdheden
Instructies

Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes 15 minuten op middelhoog vuur knapperig. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Bak je het voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 pannen.

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en kook in 4 - 6 minuten beetgaar. Giet af en spoel met koud water. Snijd ondertussen de little gem fijn. Meng in een saladekom de mosterd, honing en extra vierge olijfolie. Voeg de little gem en sperziebonen toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Laat de roomboter goed heet worden, leg de biefstuk in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, kruid met peper en laat rusten onder aluminiumfolie. Verwarm ondertussen de bloemkool-truffeldip met 1 el water per persoon op laag vuur in een steelpan.

Serveer de steak. Schenk de bloemkool-truffelsaus erover. Serveer de salade en aardappelschijfjes ernaast.
Tip: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.