Skip to main content
Stamppot met kipgehaktballetjes
Stamppot met kipgehaktballetjes

Stamppot met kipgehaktballetjes

met snijbonen, wortel en zoete uienjus

3.9
(1,2K)

De kipgehaktballetjes zijn gekruid met oregano, knoflook en cayennepeper. Samen met de uienjus maken ze van deze stamppot een feest voor je smaakpapillen.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Extra groente

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Wortel

150 gram

Gesneden snijbonen

½ stuk(s)

Rode ui

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

20 gram

Uienchutney

0.11 zakje(s)

Belgische kruidenmix voor gehakt

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1 el

[Plantaardige] roomboter

150 ml

Zoutarme runderbouillon

5 ml

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)593 kcal
Energie (kJ)2480 kJ
Vetten23.9 g
waarvan verzadigd11.1 g
Koolhydraten59.7 g
waarvan suikers16.4 g
Vezels13.5 g
Eiwitten27.9 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en de wortel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in plakken van 1/2 cm dik. Kook de aardappelen samen met de wortel, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijbonen koken
2

Zet de snijbonen net onder water in een pan met deksel en breng afgedekt aan de kook. Kook de snijbonen 8 - 10 minuten. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud water zodat de snijbonen niet verder garen. Het is niet erg als de snijbonen afkoelen. Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen.

Weetje: In snijbonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, calcium voor sterke botten en ijzer voor een energieker gevoel.

Gehaktballetjes bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipgehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Voeg de rode ui toe. Verlaag het vuur en laat het geheel, afgedekt, nog 4 - 5 minuten sudderen, of tot de uien zacht zijn.

Uienjus maken
4

Voeg de uienchutney en 150 ml bouillon per persoon toe aan de koekenpan. Meng alles goed en laat de jus inkoken tot de gewenste dikte (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Duurt het te lang voordat de jus is ingekookt? Zet het vuur dan wat hoger. Houd de jus dan wel goed in de gaten, anders brandt hij aan.

Stamppot maken
5

Stamp ondertussen de aardappelen en wortel grof met een aardappelstamper. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en 1/4 tl Belgische kruidenmix toe. Voeg eventueel een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Roer de snijbonen erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden. Leg de kipgehaktballetjes erop en schenk de uienjus erover.

Weetje: Wist je dat deze maaltijd door de ruim 250 gram groente per portie al bijna 50% van de ADH vezels bevat? Vezels zijn goed voor je darmflora en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders