HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStamppot Met Kipgehaktballetjes
topBanner
Stamppot met kipgehaktballetjes

Stamppot met kipgehaktballetjes

met snijbonen, wortel en zoete uienjus

Lees meer

De kipgehaktballetjes zijn gekruid met oregano, knoflook en cayennepeper. Samen met de uienjus maken ze van deze stamppot een feest voor je smaakpapillen. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustFamilieExtra groenteKlimaatbewustFamilie
Allergenen :

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Aardappelen

2 stuk(s)

Wortel

300 gram

Gesneden snijbonen

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Rode ui

6 bol(len)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

40 gram

Pikante uienchutney

10 gram

Verse bieslook

(Kan bevattenSelderij)

½ zakje(s)

Belgische kruidenmix voor gehakt

Zelf toevoegen

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

2 el

Roomboter

300 ml

Runderbouillon

10 ml

Melk

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)579 kcal
Energie (kJ)2424 kJ
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels14.62 g
Eiwitten29 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Vergiet
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en de wortel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in plakken van 1/2 cm dik. Kook de aardappelen samen met de wortel, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

2

Zet de snijbonen net onder water in een pan met deksel en breng afgedekt aan de kook. Kook de snijbonen 8 - 10 minuten. Giet af in een vergiet en spoel met koud water zodat de snijbonen niet verder garen. Het is niet erg als de snijbonen afkoelen. Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en bereid de bouillon.

Tip: In snijbonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, calcium voor sterke botten en ijzer voor een energieker gevoel.

3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipgehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Voeg de rode ui toe. Verlaag het vuur en laat het geheel, afgedekt, nog 4 - 5 minuten sudderen tot de uien zacht zijn. Snijd of knip de bieslook fijn.

4

Voeg de uienchutney en 150 ml bouillon per persoon toe aan de koekenpan. Meng alles goed en laat de jus dan inkoken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout.

5

Stamp ondertussen de aardappelen en wortel grof met een aardappelstamper. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en 1/4 tl Belgische kruidenmix toe. Voeg eventueel een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Roer de snijbonen en bieslook erdoor en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de stamppot over de borden. Leg de kipgehaktballetjes erop en schenk de uienjus erover.

Tip: Wist je dat deze maaltijd door de ruim 250 gram groente per portie al bijna 50% van de ADH vezels bevat? Vezels zijn goed voor je darmflora en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel.