topBanner
Stamppot met kipgehaktballetjes

Stamppot met kipgehaktballetjes

met snijbonen, wortel en zoete uienjus

Lees meer

Wortelen zijn rijk aan vitamine A, dus krijgen je ogen en afweersysteem een extra boost van dit gerecht.

Labels:Caloriebewust
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Kruimige aardappelen

1 stuk(s)

Wortel

300 gram

Gesneden snijbonen

1 stuk(s)

Rode ui

6 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

40 gram

Pikante uienchutney

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Mosterd

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2527 kJ
Energie (kcal)604 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels14 g
Eiwitten27 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Vergiet
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en de wortel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in plakken van 1/2 cm dik. Kook de aardappelen samen met de wortel in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

2

Zet de snijbonen net onder water in een pan met deksel en beng afgedekt aan de kook. Kook de snijbonen 8 - 10 minuten. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud water, zodat de snijbonen niet verder garen. Het is niet erg als de snijbonen afkoelen. Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen.

3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipgehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Voeg de rode ui toe. Verlaag het vuur en laat het geheel nog 4 - 5 minuten, afgedekt, sudderen tot de uien zacht zijn.

4

Voeg de uienchutney en 2 el water per persoon toe aan de koekenpan. Breng op smaak met peper en zout, roer goed door en verwarm 3 minuten.

5

Stamp ondertussen de aardappelen en wortel grof met een aardappelstamper. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter en 1 tl mosterd toe. Voeg eventueel een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Roer de snijbonen erdoor en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de stamppot over de borden. Leg de kipgehaktballetjes erop en schenk de uienjus erover.