HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSnelle Drie In De Pan
topBanner
Snelle drie-in-de-pan

Snelle drie-in-de-pan

Met rozijnen en roze saus

Lees meer

Drie-in-de-pan zijn drie kleine pannenkoekjes die oorspronkelijk gemaakt werden van oliebollenbeslag. Het maken van dat beslag duurt vrij lang, daarom hebben we een snelle variant met dik beslag en rozijnen bedacht. Erbij maak je een simpele roze saus van jam en zure room.

Allergenen :EiGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
2
4
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
4

1 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

200 gram

American pancake mix

(BevatGlutenbevattende granen)

40 gram

Rozijnen

(Kan bevattenPinda's, Sesam, Noten)

150 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 jar

Frambozenjam

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 ml

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))
Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2213 kJ
Energie (kcal)529 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd16.8 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers30.1 g
Vezels2 g
Eiwitten10 g
Zout0.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Garde
Kom
Koekenpan
Kleine kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Roer in een beslagkom het ei los met een garde. Schenk al roerend de melk erbij. Voeg vervolgens beetje bij beetje de American pancake mix toe en roer de blauwe rozijnen erdoor. De mix hoort dik te zijn.

2

Verhit een deel van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Schenk 3 kleine pannenkoekjes in de pan. Draai de drie-in-de-pan om wanneer er gaatjes in het beslag ontstaan. Herhaal dit nog 3 keer met de rest van het beslag en de overige roomboter. Je kunt per persoon ongeveer 6 kleine pannenkoekjes uit het beslag halen.

3

Meng ondertussen in een kom de zure room met de frambozenjam tot een egale roze saus.

4

Verdeel 3 pannenkoekjes per persoon over de borden. Schep de roze saus op de pannenkoekjes of serveer deze er apart naast. Bewaar de overige pannenkoekjes in de koelkast en eet ze bijvoorbeeld als ontbijt.